Dagens vila och veckans planering v 19

”Återhämtning” ropar kroppen. Återhämtning får den! Jag kände igår hur trött kroppen var och stuvade om i min mentala planering och har nu börjat veckan på bästa sätt. 30 minuter i lugnt tempo på crosstrainern framför Biggest Loser. Sedan fick min stela och träningsvärkiga kropp (Hej magmuskler! Ni finns ju! Hej rygg, axlar, triceps och ben, trevligt att ni ville vara med och leka!) leka med moppskaftet (=rörlighetsövningar) och stretcha lite. I love my body. Den kämpar på bra, den svarar på träningen, den blir glad av lite återhämtning och av gröt och ägg. Igår kväll fick jag återigen en sån där ”tänk att jag brukade ha ont i lederna jämt och ständigt”-flash back. ”Tänk det där skovet när jag inte kunde lyfta armarna för att axlarna var så inflammerade. Tänk den där vintern när jag hade så ont i höfterna att jag ransonerade antalet turer upp till övervåningen och vi funderade på att flytta till enplanshus. Tänk på det där året efter Stors födelse när fotlederna värkte så att jag inte kunde gå normalt de första timmarna på dagen”. Tänk att idag mår jag så himla görasketabra.  Puss på mig själv idag!

Hej kettlebellblåmärken! Hej Fia Fit! Jag försökte fixa frillan som du gör men ser mest ovårdad ut. Experimenterandet fortsätter.

För övrigt en helt vanlig vecka och (må vab-gudarna stå oss bi) hela fem arbetsdagar. En helg med diverse trevligheter men inget som ”stör” planeringen. Bara att köra på!

Måndag morgon: Återhämtning
Tisdag morgon: Ben
Onsdag morgon: Överkropp
Torsdag morgon: Intervaller + core
Fredag morgon:  Återhämtning
Lördag: Ben
Söndag: Överkropp

Fint och symmetriskt, inte sant!

Puss på er! Vem vill ni pussa idag? Pussa era svällande biceps från mig!

 

10 reaktioner på ”Dagens vila och veckans planering v 19

 1. Pussar på dig för att du är så duktig och för att du inte har lika ont i lederna längre! Pussar på Stor som är sjuk idag, Liten bara för att jag får och mig själv för att jag behöver det!

 2. Pussar på bebis och naturligtvis på storasyster (och gubben när jag hinner)
  Längtar efter träning även om jag är i amningsdimman. Kommer kunna vara med på bootcampen i Karlstad i juni vilket känns riktigt kul.
  Puss på dig och tack för era gratulationer!

 3. Vad härligt att du mår så bra nu 🙂 Känner så många som har olika krämpor och som skulle må så mycket bättre om de skulle träna. Måste be dem läsa ditt inlägg 🙂

 4. Önskar ett inlägg. =) Du har ju, precis som jag, förut använt fitnesskulor (från Rusta? ÖoB? etc.) i din KB-träning. Nu har jag dock förstått att du blivit såld på competitionkulor istället som jag förstår är lika stora oavsett hur tunga de är. Jag som inte är så insatt i KB men vill lära mig mer när jag en dag klipper navelsträngen från Olga (våga våga våga!) skulle gärna vilja höra DIN syn på detta. Varför vill du nu ha andra kulor? Vad är skillnaden? Vad rekommenderar du? (Beror kanske på hur biten man är eller?)

  Så snälla Beata, kan du inte skriva om detta. Jag ska fråga Betty också men hon känns på en mer avancerad nivå i form av Spartanutbildad och håller egna Workshops etc. Därför tänkte jag att det även kan vara intressant att läsa om din syn på det.
  KRAM

 5. Ja du är verkligen värd en puss idag! Så härligt att läsa att du mår så bra och vad träningen gjort för dig! Annars vill jag mest pussa mina ungar som jag saknat hela helgen 🙂

 6. Så härligt, tänk vad träningen gör med din kropp:-)
  Att du har haft sådana problem, jag får en tår i ögat när jag läser det, måste vara hemskt att ha så ont och vara så ”ung”, hi hi!
  Min mamma har mkt ont i sina leder, och äntligen, så har hon ”fattat” att lite träning gör nytta för hennes kropp.
  Ha en underbar dag, och du får en puss tillbaka. Tror jag ska pussa min underbara familj lite extra i dag oxå, bara för att!

 7. Puss på dig! Puss på det mesta faktiskt:-) Tokträningsvärk i mage och bröstmuskler idag, så något gjorde jag rätt igår:-) Jag har fullt upp med att hålla koll på byggubbar och annat här men MÅSTE plugga på inför nya jobbet idag.. Skärpning Lotta! Och PUSS Lotta, så klart:-) Njut av dagen!!

 8. Godmorgon, låter ju så skönt för dig att slippa smärtan, tänk vad mkt träningen gör för oss 🙂
  Vila/återhämtning här med, startade med en morgon PW plankor ska jag göra ikväll. Hade tänkt springa igår men kroppen var helt slut efter veckan och lördagens workshop så det blev aktiv vila genom ridning.
  Puss tillbaka, sen ska jag pussa extra mkt på familjen idag, ska iväg över natt med jobbet imorrn.
  Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.