Dagens träning

Rätt trött i kroppen idag men NÅGOT måste jag ju göra på gymmet medan Stor dansar… Det fick bli core, det passet blev aldrig av tidigare i veckan. Jag hade några övningar som jag visste att jag ville göra så jag började med dem, sedan freestylade jag lite tills Stor var färdig. Kul, faktiskt! Och det blev en hel del övningar ser jag nu när jag skriver upp dem…

 • Vanlig planka – totalt 3 minuter (på typ 5 försök)
 • Sidoplanka 30 sek x 3 per sida
 • Sidoböj med 20 kg viktplatta, 3 x 10 per sida
 • Benlyft i en sån där mackapär som är lite lutad och har typ armstöd och så hänger man med underarmarna där på och lyfter benen lite hej vilt… Fattar ni? 3 x 10 lyft.
 • Ryggres i den där andra mackapären på andra sidan benlyftsmackapären. 3×10 med 10 kg viktplatta mot bröstet
 • Reversed crunch på bänk 3 x 10 – Den såg jag i Oxygen tidigare idag och var tvungen att testa. Ligg på en platt bänk, händerna håller i bakom huvudet och så en crunch fast det är benen som rör sig och rumpan åker upp, överkroppen är still.
 • Russian Twist med medicinboll 8 kg, 3 x 10
 • Beatatjatas hittepå 3 x 5 – Något slags superset där jag stod i planka på händerna, gick upp på en step up-bräda och ner igen och så sidorotation höger respektive vänster. Och så upp och ner på brädan igen, osv.
Sedan passade jag på att öva armhävningar. Det bästa sättet jag har hittat att öva på är i smithmaskinen. Där får jag bra grepp med händerna (svårare mot soffan eller trappan här hemma) och kan sänka stången lite i taget för att öva upp styrkan. Det blev fyra set med 5-6 armhävningar i varje, lite lägre stång än jag haft tidigare! (men fortfarande lååååångt ifrån marken.)

Och sen då, nu ska ni får höra innan öronen trillar av! Stor ville ”springa” på löpbanden (läs: mixtra med knapparna och gå lite) så jag körde på bandet bredvid henne och fick för mig att jogga en liten stund (läs: lufsa). Jag lufs-joggade i fem minuter i lugnt tempo, bara för att känna på´t lite. Ganska kul, faktiskt! Jag önskar så att jag kunde springa ”på riktigt” men mina leder har alltid satt stopp. Vi får väl se vad framtiden bär med sig, jag trodde knappast att jag som reumatiker skulle slänga runt tunga kettlebells heller!
Mycket mör i hela kroppen nu, återhämtning behövs!
Jag springer! Jag övar armhävningar! Jag upptäcker mobilkamerans självutlösare!

3 reaktioner på ”Dagens träning

 1. @ Fia: Jag fattar. Du är välsignad med perfekt hår som bara behöver vara för att vara perfekt. Inte tvättas, inte borstas, inte stylas. Jag hatar dig. Hänger du med? 😉

 2. Guuuud vad duktig du är!

  Och jag skrattar åt allt du skriver om mitt hår. Vet du jag borstar det alldeles för sällan…. Men när jag borstar det så har jag bara lite spray i topparna och liksom kramar in det och vips så blir det så där .. tja… lockigt vore väl kanske att överdriva men bångstyrigt och yvigt :-). Hänger du med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.