Dag 16 av 42 – Beach for Life-fokus

Dagens bonusmotion: En himla massa räfsande av mossa. Känns i axlar, rygg och bål! Som jag har träningsvärk i sedan igår. Tillsammans med vaderna. Efter hopprepande? Rephoppande? Hopprepshoppande?

Dagens träning: En rejäl runda på gymmet medan Stor dansade. Värmde upp med 10 minuter på löpbandet, gick med bandet på maxlutning. Sedan 45 minuters fokus på ben och rumpa med blandade småhopp innan jag fastnade i vinkelvolten. Eller, jag gjorde några av mina vanliga övningar innan jag spände fast mig med foten i den där kabelmaskinen och gjorde någon slags triset med bakåtspark, utsidespark och insidespark. Yep, det är de tekniska termerna. Och roligt var det.

Men ännu roligare blev det! Jag skulle ju avsluta med intervaller och bestämde mig, hallihallå, för att prova något nytt. Åter på löpbandet, maxlutning och så ökade jag på hastigheten så mycket jag bara kunde utan att slå ihjäl mig. Vilket för mig innebar 7,5. Kilometer i timmen? Ljusår the Millenium Falcon kan göra per minut? Ingen aning. Men det gick fort. Flåsa 30 sekunder och sedan hoppa av bandet (inte AV-av, bara med fötterna på sidorna) i 30 sekunder. Repeat. Pulsen gick bananas. Först över 180 slag per minut. Sen var jag ju bara tvungen att försöka nå 185. Och sen 186… Jag kom upp till 188 slag (av min förmodade maxpuls på 192 slag per minut). Av att gå. Kan det vara möjligt? The flås and the stön and the sweat says yes. Jag svettas alltid mycket men jag tror jag slog rekord idag (det rann längs med armarna och ja, jag torkade av maskinen efter mig…). Jag skulle köra 20 minuter men efter 15 hade jag nästan ett Biggest Loser-moment (ni vet, ramla av bandet för att benen viker sig) så det blev 15 + 5 minuters nedvarvning. Så himla grymt! Måste upprepas!!

Dagens mat: Göttigöttgött! Man blir hungrig av trädgårdsarbete och träning! Och trött. Och glad. (Ja, till och med liiiiiiiiite glad av trädgårdsarbete men säg inte det till någon.)

Frukost: Gröt, två ägg, te
Mellanmål: 1 wasa sportknäcke med ägg och lättmajo, 1 knäcke med smör och ost. Proteinlatte, äppelbitar och jordnötssmör.
Lunch: Kycklingenchiladas (recept kommer!) med sallad, kvarg och salsa
Efter träning: Proteinshake
Middag: Kycklingenchiladas (igen! Vem har sagt att rester måste sparas till dagen därpå?)
Kvällsmål: Massa kvarg, lite vaniljproteinpulver, grapefrukt och valnötter, grönt te. Åh så gott!

Beatatjata: Makes you feel good. Or looks very red. Either or.

8 reaktioner på ”Dag 16 av 42 – Beach for Life-fokus

  1. @ Jessica: Det finns flera olika formler för att räkna ut maxpuls, jag hamnar mellan 183 och 193 när jag testar olika. Jag har inte gjort ett riktigt maxpulstest (vilket är det enda sättet att verkligen veta, skillnaderna mellan individer är rätt stora) men har på egen hand kommit upp i 191 slag per minut och därför har jag på eget bevåg bestämt att min maxpuls är 192 :-). Jag skullevilja göra ett riktigt test någon dag!

  2. Nu kanske jag är ute och cyklar – men är inte maxpulsen 220 minus din ålder? Så din skulle vara ungefär 186? Men jag har inga vetenskapliga källor till det, bara gympaläraren och google 🙂 Och kommer du upp till 188 så verkar du ju ha en jädrans maxpuls! 😀

  3. Ja visst är det jobbigt! Att få så hög puls av att bara gå!! Det är inte bara jobbigt fysiskt utan även psykiskt 😉 Jag kör det då och då, backintervaller gåendes, bra för rumpan 🙂

  4. Låter underbart 🙂 härligt med trädgårdsarbete. Vi var på landet i helgen och där blev det flera timmars utejobb. Städa bort vass och tång från stranden, bära bort kvistar, rada ved. Älskar när man gör nytta, får vara ute och får lite träning på köpet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.