Cutta lite slack

Det är fredag! Det är långhelg! I alla fall för mig som är ledig måndag-tisdag också, lovely.

Jag har kämpat på rätt rejält den senaste veckan. PMS:en har inte varit nådig mot mig men jag är stolt och glad över att jag inte har ballat ur. Nog har jag ätit mycket, framförallt mer fett (hej jordnötssmör) och ur en kalorisynvinkel har jag nog inte legat rätt för viktminskning. Men jag har ändå ätit bra grejer och  är nöjd med det. Mycket nöjd, till och med!

Men. Nu känner jag att jag är på väg dit där den här Beatatjatan alltid hamnar. Ni som läst länge vet. Jag kör fokusperiod, jag är görasketaduktig, jag tappar fokus lite, jag ballar ur, sen är det på banan igen – efter ett antal gnälliga inlägg om att det är såååå svåååårt! Känns igen? Skulle tro det. Så den här gången tänker jag göra lite annorlunda. Shake things up. Förekomma istället för att förekommas. Testa något nytt. I jakten på den där eftersträvansvärda balansen är alla grepp tillåtna. Oavsett reglerna för fokusperioden. Det är ju mina regler. Jag är min egen diktator. Jag kan ändra hur jag vill!

Så. Jag tänker cutta mig lite slack under helgen. Inte balla ur, inte bryta no-godis-no-snacks-förbudet (men popcorn på bio räknas som mat, va?) inte strunta i träning. Bara tillåta mig några fler utsvävningar än en vanlig fokusperiodshelg. Fler fria måltider, if you will. Just den här långhelgen är ju ingen mathelg per se, inte som jul och påsk men lediga dagar leder i vårt liv till trevligt umgänge med vänner och äta middag tillsammans osv. Sånt vill jag njuta av!

Så, en lös skiss. Ikväll ska Barnafadern och jag träffa några vänner för middag och konsert. Det blir rätt bra mat, på ett ställe där jag kan välja bra grejer. Det kommer jag göra. Jag känner inte för att kolhydratsladda inför morgondagens vägning och mätning… Imorgon ska jag och två kära vänner ha en härlig dag på stan. Jag kommer träna imorgon bitti och sen kommer jag njuta hela dagen lång. Som alltid har jag dock fokus på proteinet, inte minst på mellanmålen, för annars blir jag så himla hungrig. Men det medhavda kokta ägget kan mycket väl efterföljas av en kanelbulle… Ni fattar. Söndag är en allmän fixdag hemma och vi kommer äta som vi nästan alltid äter – bra. Måndag bjuder på umgänge igen och då äter jag gladeligen det som bjuds. Tisdag är också en rätt vanlig dag med någon liten utsvävning.

För mig är den viktiga utmaningen att äta bra de måltider jag kan och vill. Inte köra det gamla uttjatade allt-eller-inget. Det är alltid JAG som väljer, även på restaurang och hos vänner, men framförallt hemma till frukosten, på mellanmålen osv. Balans.

Och görasketamycket träning. Jag har stora planer på låååånga pass nu när jag har tid, säkert minst 45 minuter!! 😀

 

 

7 reaktioner på ”Cutta lite slack

  1. Mmmm… smart att förekomma.
    Sen kommentar här – men jag har en liten lucka i läsningen sedan vårt efterpåsk-kaos. Vill inte missa något och detta är ju bra! Välja BÄTTRE även då man inte orkar eller vill välja det bästa. Första pris i planeringsmästerskapen.

  2. @ Maria: Nu blir jag osäker på om det är rätt namn för övningen… Kanske push press? Alltså med ett litet ”knix” i benen så att man får kraft att stöta upp kulan. Jag cleanar den emellan och knixar till och upp på rak arm. Kan inte bara pressa, då är det 8 kg som gäller!

  3. Fattar inte hur du kan göra clean and press m 12 !!!! kg. Då är ju armhävningar ingenting.
    Tycker som du , man måste ju leva oxå, blanda lite. Det sköna tycker jag numera är att jag vill själv gå tillb t bätttre mat efter en helg. Man vill inte forts äta som tidigare även om tänket ”jag åt ju det o det innan så det kvittar ju nu” finns kvar någonstans. Nu äter jag grova frallor till frukost efter att ha kört ut frallor till kunder åt min sons fotb klubb. Härligt kvart i sex en lördag. Men nu njuter jag. Trevlig helg.

  4. Jag tänker så här: den där Beatatjata, hon har minsann alltid nån slags fokusperiod på gång, som hon alltid bryter lite mot, för att sedan bli lite ‘duktigare’ igen. Ingen riktig ordning och inga stränga strikta regler som efterlevs. Men vet du vad? Det är ju det som är balansen!! Att du kan kliva av en dag eller två, för du vet att du snart kliver på igen. Inget förstört, inget förlorat. Helt enkelt bara en bra balans utifrån vad just du behöver för att må bra! Underbart ju! Och härligt att vi får läsa alla tankar och reflektioner kring det! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.