And the umpf is back in town!

God morgon! Vilken härlig dag! Jag har sovit så gott! Jag vaknade utvilad! Jag har tränat ett grymt bra pass! Hurra!!

Vad skönt det kan vara att inte ha någon press ibland. I vanliga fall måste mina mornar vara minutiöst planerade för att gå ihop sig men idag ska jag till tandläkaren, ingen idé att åka till jobbet innan och därför oceaaaaner av tid (typ). Sovmorgon? Nä, någon halvtimme till blir jag inte piggare av (särskilt inte när jag ändå la mig vid åtta igår…), träning så klart!

Tog det lite lugnare, lät aminosyrorna och koffeintabletten få lite fart, värmde upp i godan ro på crosstrainern och sen testade jag igenom mitt benpass för att se om alla övningar känns bra och det går att göra på tiden jag vanligtvis har att disponera. Japp! Skitjobbigt, många förbättringsmöjligheter men doable och inklusive en omgång plankor på slutet tog det 37 minuter. Bra blandning av pulshöjande övningar och något lugnare och massor av bränn i benen. Jag är nöjd!

Burn motherlegs, burn:

Grundupplägget är 3 x 8-12 per övning (det ska bränna! Klarar jag fler är det dags att göra svårare. Öka vinkeln, lägga till vikter osv.)

Djupa knäböj med hopp TRX – djuuuupt ner, rumpan i golvet typ och så explosivt upp i hopp, ner i knäböj direkt. Händerna håller i TRX:en förstås. (Mjölksyra!!) (så här!)
Bulgarian squats i TRX höger och vänster – det vill säga ena foten i TRX och så knäböj. Min balans är så dålig så jag hade en stol vid sidan om att grabba tag i om jag höll på att ramla… (så här!)
Hamstrings curl – Jag gjorde i TRX, dvs ligga på rygg, fötterna i öglorna, lyft upp höften (spänn magen!) och dra in fötterna mot rumpan. Funderar dock på att göra på boll nästa gång, kanske får ut mer av övningen då, åtminstone tills jag blivit starkare. (så här!)
Pistols höger och vänster – händerna i handtaget och sedan ”sitta bakåt” på ena benet, det andra sträckt rakt fram. Enbensknäböj kanske man kan säga? Fokus på att sitta bakåt, nyyyp i rumpan, inte dra med händerna, bara ha dem som stöd (jag kommer inte alls djupt men får bra kontakt, fokuserad övning!). (så här! Men jag kommer inte ens till 90 grader i knät :-))
Enbensburpee höger och vänster– Den visade jag häromdagen, jag gör den enklaste varianten och satsar på 3 x max per ben. Idag gjorde jag 9, 8, 7 per ben. Balansen… Hjälp! Stolen står bredvid här med så att jag inte slår ihjäl mig. Fokus på anspänning i hela kroppen för att inte ramla! Här kom jag upp i 90% av maxpuls
Planka – helt vanlig planka x 3.

 

Massor av umpf! Vilket kommer väl till pass eftersom jag på några få timmar i eftermiddag ska få ihop allt det jag borde påbörjat igår kväll. Förhoppningsvis flödar kreativiteten!

(Fortsätt fylla på med era barns namn nedan förresten, jättehärligt att läsa! Och visst är det ibland skönt med något som inte alls har med träning att göra i bloggen…)

EDIT: Lagt till länkar till övningarna ovan, för de som är intresserade!

10 reaktioner på ”And the umpf is back in town!

  1. @ Sarah: jag använder ju trx-banden mycket, plus att min vinkel säkert är mindre. Men jag ser till att gå ända ner när jag ändå kan stötta med banden. Höjer pulsen och ger go mjölksyra i benen!

  2. Grattis till dit återfunna umpf!! Det är som att komma ut ur en långtunnel! Jag tycker däremot du gör rätt i att lyssna på dig själv och din knopp och kropp i såna här lägen. Visst ”köra på pannan” måste man ibland, annars blir det bara ursäkter till att inte träna. Men att du ”tillåter” dig att känna dig ur gänorna. Jag var sådan tidigare att jag kämpade på oavsett och blundade för mig själv att jag kanske inte var hundra. Var lite så där påklistrat superuppåt och tog det som ett enormt nederlag. Jag såg mig själv som lat osv. Det är därför jag gillar att läsa din blogg.

    En fråga, mitt TRX paket är beställt men har inte kommit, hur funkar ”Djupa benböj med hopp TRX”? Allt det andra är solklart beskrivet. Men den övningen förstog jag inte.

    Sitter just nu och läängtar att få komma hem (lite tidigare) och ”blåsa ur kroppen” efter en frusterande dag. Köra slut på mig och sedan äta middag (kycklinggryta med stekta grönskaer och avokado) och bara njuuuta av kvällen! Hoppas på mkt umpf! 😉

  3. Jag hade skrivit låååång kommentar som försvann 😦 Summering: Galet endorfinhög Lotta som är jobbig för medpassagerare på tåget tycker att du är galet bra 🙂 HÄRLIGT pass. MASSOR med kramar till fina dig!

  4. Hurra hurra för härlig start på dagen! Min började kass, med att gymmet öppnade 25 min för sent! Aaaaaaah!!! Men tog mig samman och körde hårt de resterande 30 minuterna. Nu är vi back on track! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.