Nytt träningsupplägg!

Äntligen dags att byta träningsprogram! Nog för att kettlebellpasset jag kört senaste perioden har varit…roligt? Intressant? Görasketajobbigt! men nu ser jag fram emot lite variation. Detta gäller för kommande 5 veckor, det vill säga återstoden av Beach for Life-perioden.

Utgångspunkten är liksom tidigare funktionellt och effektivt. Jag vill i nuläget inte lägga mer tid per pass, i alla fall inte på mornarna när jag kör klockan 5. Så 30-45 minuter per pass, inklusive uppvärmning. That´s it! Tränar jag någon gång på kvällstid eller på helgen kan det bli kompletteringar eller sammanfogningar.

Jag kommer jobba med TRX, kettlebells, boll och matta. Enkelt, men väldigt utmanande förstås. Jag har valt övningar som jag klarar men som har stor förbättringspotential både vad gäller teknik och ”tyngd” (även om det i de flesta fall är jag själv som står för tyngden). Att kunna gå djupare i knäböj till exempel, att gå från vanlig planka med knäindrag i TRX till att klara planka med peak eller min hemliga (not so hemlig anymore!) dröm att kunna pressa och snatcha 16 kg snart. För att inte tala om armhävningarna!! Jag har lagt extra krut på core (hata hata) och armhävningsfrämjande övningar. Tror jag i alla fall. Ni vet ju att jag inte är något proffs och eftersom jag redan (!) har träningsvärk efter gårdagens övningstestande i 15 minuter så anar jag att kommande vecka blir smått smärtsam…

Upplägg:

  • 2 pass med fokus på överkropp
  • 2 pass med fokus på underkropp
  • 1 rent corepass
  • 1 intervallpass på crosstrainer
  • Lågintensiv motion (powerwalks, simning och crosstrainer) så ofta jag har möjlighet, troligtvis ett par gånger i veckan
  • Stretch och rörlighet på vilodagen, samt i kombination med pass när tid finns

Eftersom det är funktionell träning kommer bålstabiliteten utmanas i alla pass men jag kommer också komplettera med plankor vid varje tillfälle. Core-passet innehåller mer ”rörliga” övningar, så att säga, och är ganska kort (15-20 minuter) så att jag kan lägga det tillsammans med något av de andra passen om jag vill. Allt beror på veckans schema!

Jag har byggt passen av ett antal övningar som kommer vara desamma under perioden men jag kan variera inom passet om jag vill. Till exempel köra 3×10 på alla övningar rakt igenom och fokusera på teknik och genomförande eller lägga upp det som ett cirkelpass med timer och köra på för mer flås. Kanske vill Barnafadern hänga med på något pass och då gör jag anpassningar efter det. Hård träning kommer det bli i alla fall!

Den första veckan blir lite av en testvecka. Jag kör igenom passen som jag komponerat och blir det för kort eller för långt så får jag korrigera lite.

 

Jag skriver ut övningarna allt eftersom jag kör passen!

Peppad!

5 reaktioner på ”Nytt träningsupplägg!

  1. Kul med nytt upplägg, jag gör på med mina 3 cardio och 2 styrka tills Göteborgsvarvet (12 maj) är avklarat. Då blir det mer styrka igen och inga långa löppass. De tar sån tid…Ska bli kul att följa dig!
    Ha en skön kväll, för mig väntar en promenad med en vän.

  2. Låter som ett tufft upplägg, ser fram emot att följa dig här o se vad för övningar det är 🙂 själv tänkte jag försöka satsa o fokusera kommande 6 veckor med hopp om goda resultat…har tvingat med mig min man :-0 men får se hur länge han orkar ehum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.