Beach for Life – Fokus!!

Halvlek i 12-veckorsperioden jag kallar Beach for Life. Hur går det för er? Mina ups and downs har ni redan koll på. Jag tycker jag har kommit långt mentalt sett dessa första sex veckor, inte fy skam. Men i närheten av de konkreta målen är jag inte.

Det ska fokusperioden ändra på! Jag är jättetaggad, inte minst eftersom Barnafadern också är på. Och så är jag fortfarande hög på morgonens träningsendorfiner! Så här blir det, ni känner nog igen det mesta men för att ändå få en överblick:

Fokusperiod:

SEX veckor. Huga! Från och med imorgon, lördag 14 april, till lördag 26 maj.

Kost:

Mycket mat men med kaloriunderskott. Ni vet upplägget, mycket protein, lite kolhydrater (långsamma i regel, snabba efter träning), bra fett, mycket grönt. Jag ska väga, mäta och registrera kosten under några dagar snart för att se hur jag ligger till näringsvärdemässigt och utefter det göra nödvändiga anpassningar. Dock inte från start, det kommer under vecka 2 eller något!
Tre fria måltider, på samma dag. Inget godis eller chips men vi får välja att lägga en fri måltid på efterrätt/fika om vi vill.
Det blir en hel del ”dagens kost” i bloggen, man ska inte underskatta rapporteringsplikten!

Träning:

Fortsatt funktionell, effektiv. Jag kommer dock lägga till lite mer lågintensiv, fettförbrännande, träning när jag kan få in det i schemat.
Jag kommer inte ändra nuvarande upplägg förrän tidigast om en vecka, eftersom jag haft influensa och två förkylningar känner jag inte att jag har fått ut allt av det ännu. Och efter morgonens framgång vill jag nöta lite till! Nytt träningsupplägg kommer alltså, för de sista 4-5 veckorna av Beach for Life.

Mål:

Vägning, mätning och fotografering sker imorgon bitti så jag vet inte utgångsläget exakt men målen står fast.
Viktmål: Under 70 kg i vikt. Jag skriver inte mer specifikt än så. Jag kommer väga mig varje vecka och rapportera vikten men sätter ingen målvikt, det är för oviktigt, trots allt. En indikation, inte ett självändamål.
Prestationsmål: Armhävningar! På tå!
Centimetermål:

9 mars MÅL
Midja (navelhöjd) 94 89
Höfter (hängbuk…) 102 99
Rumpa 104 101
Överlår 64 62

 

Jag återkommer imorgon med aktuella siffror och tjuuusiga bilder på min lekamen. Jag sa i början av Beach for Life att jag skulle shoppa lite nya grejer var fjärde vecka (bikini, shorts, klänning). Det har jag inte gjort. Jag har inte haft pengar, helt enkelt, men heller inte direkt lust att prova just bikinis. Det är så mycket jag behöver, det lär bli en hel del shopping så snart kassan fylls på lite mer.

 

 

8 reaktioner på ”Beach for Life – Fokus!!

 1. Shit, är det redan halvlek… 😉
  Men jag håller med, du är sjukt fokuserad och målinriktad (önskar att jag hade en del av det), det kan bara gå bra!

 2. @ Lotta: Walk and talk?! Ja! Men jag flåsar mycket när jag går 🙂

  @ Maria: Jag mailar 🙂

  @ Bodycomf: Du får hitta en egen Maria ;-). Du ÄR ju faktiskt typ en Maria (även om du inte tävlar. Annat än i nästa säsong av gladiatorerna då).

  @ Anna B: Har ingen aning om Iphone, har inte en själv, ska kolla över mina inställningar… Grymt kul med en sådan gympalärare, precis vad som behövs i skolorna idag!!

  @ Therese. Får väl se om jag kan övertala honom till ett inlägg framöver. Jag har iaf tvingat honom till fotografering och mått-tagning så att vi har något att jämföra med sen (förhoppningsvis får bloggen se också!)

  @ Betty: Har inget program. Tänkte typ shape up för kalorier och fördelning protein/fett/kolhydrater. Men för mer noggrann koll av näringsämnen får jag nog sätta mig vid livsmedelsverkets hemsida och räkna ut. Får se!

 3. Älskar dina kloka tänkvärda inlägg!! Tycker det är kul att du fick med barnafadern! Jag skickade ut min gubbe på 30 min löptur i regnet innan middagen, hotade med att middagen skulle utebli. 😉 Då kanske vi får läsa en gästbloggares tankar framöver? Ha en härlig helg!!

 4. Bra upplägg där och bra med en registreringsperiod för maten.

  Har bara kunnat läsa bloggen i mobilen under påsklovet men lyckas inte kommentera från I-phone, är det bara jag eller ska det vara på dette viset?

  Vill i alla fall berätta en sjukt kul grej. Träffade bekanta i veckan varav den ene är idrottslärare. Han berättade att de ska köpa in kettlebells till skolan där han jobbar och kanske även TRX:) Snacka om att skolgympan förändras, haha, där skulle man ha gått när det begav sig:) kram

 5. Låter som en bra plan! Sitter här med fingrarna i godisskålen och funderade på om jag skulle hänga på?! Chips, inga problem. Minns inte när jag åt senast. Men godis? Hrm… Jag har ju registrerat 18 dagar nu och just räknat ut snitt av allt, skriver ett inlägg om det sen. Nöjd och intressant men ska faktiskt laborera lite framöver. Dra nytta av Maria vetja! Vilken lyx att ha henne som tillgång. Om du inte vill ha henne kan jag ta henne 😉

 6. Håller med Lotta, grym plan Beata!! Utmanande, konkret och genomtänkt 🙂 Bra att du ser över maten med hjälp av vägning – kunskap är power!!
  Hjälper dig mer än gärna med ett tungt träningsupplägg för gymträning. Specificera dina mål, fokusområden, hur många tillfällen du vill splitta på osv. – No problems, vore bara kul 🙂

 7. Kanonupplägg!!! Tufft med 6 veckor fokus! Galet häftigt. Jag är imponerad av dig!!! Bamsekram!!!!!!!! Vi kanske får boka en powerwalk snart? Vi går på varsin ort och pratar i telefon? 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.