Dagens BRAIGA mat!

Ni säger så mycket bra saker! Vad gjorde jag innan bloggen? Lämnade världen ifred, kanske ;-). Jag tar till mig era kommentarer och tips, fortsätt gärna att skriva!

Två tillägg:

Jag mår JÄTTEbra just nu! Jag må grubbla och fundera och tänka tills de grå håren börjar lukta bränt men det är inget ångestfyllt och ”huuuuur ska jag komma uuuur det här?”. Den här gången. Bara krasst konstaterande att jag inte är i mål kostmässigt än på ett tag – och att jag inte riktigt bestämt mig för hur jag ska komma dit.

Maria skrev klokt ”insikten var tyngre än själva uppoffringen”. På samma sätt är mitt grubbleri tyngre än själva handlingen. Jag inser att jag så lätt överdramatiserar dessa bitar. Tänker i banorna aldrig/alltid, allt/inget. Och förstorar upp det till problem i världskrigsnivå istället för att se det för vad det är. Mat. Näring. Njutning. Hälsa. Balans. Jag måste sluta tänka, lite och samtidigt börja tänka på det jag faktiskt äter och njuter av istället för det jag ”ger upp”. Hängde ni med där? Sluta tänka och börja tänka. Sounds like a klassisk Beatatjata-plan to me 🙂

Idag har jag ätit jättegod mat. Fantastiskt njutbar! Lite enformiga mellanmål kanske, jag äter upp det sista av mitt stash på jobbet eftersom det är sista dagen imorgon. Jag ska bli bättre på variation! Och mer bär och grejer. Men kolla här vad goda och bra saker jag fått i mig ändå:

Frukost: Keso, en skvätt fun light, müsli (pauluns) med extra solrosfrön. Te.
Mellanmål: kokt ägg, 1 tesked jordnötssmör, te först, sedan kaffe med mjölk
Lunch: Underbara rester! Lax som ugnstekts med citronskivor på, två små potatisar, sallad med ruccola och körsbärstomater, en blandad bönsallad, lite kall sås på gräddfil. Supergott!
Mellanmål: Kvarg, massa kanel, valnötter, kaffe med mjölk
Middag: Stekt kyckling med lök och zucchini-bitar, stor sallad med avokado, lite pinjenötter, olivolja, balsamvinäger och salladskrydda. Mmmm! (familjen åt pasta med pesto till)
Kvällsmål: Lite keso och valnötter, grönt te, en bit snickers-taste-alike

Ändå vandrar hjärnan iväg och önskar sig lite andra godsaker. Jag ska nöta på. Måltid för måltid, dag för dag. Öka variationen, tänka lite färre negativa tankar, tänka lite fler positiva. Njuta av ALLT jag äter!!

Ser det inte helt underbart gott ut? Måste lagas snart igen. Och hel laxsida ska det vara, och tillagas med stektermometer så den blir saftig och god. Mmmm!

 

(Nu läste jag några kommentarer till, ni är så himla görasketagrymma! Här tänker och tänker och tänker jag och sen är det ni som får saker och ting att falla på plats. Jag behöver inte min hjärna längre, jag har en blogg! :-D)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.