Frågestund part 3

Therese fråga:

”Åhh, jag skulle vilja veta hur du och din käre make träffades? Kärlek vid första ögonkastet? Hur och när hamnade ni i Mullsjö? ”

Svar:

Aaah, the love story… Det var inte kärlek vid första ögonkastet. tvärtom, det första jag tänkte när jag såg honom var (true story) ”vad skönt, en kille som jag inte behöver bli intresserad av”. Jag hade nämligen en ovana att få en liten crush på i princip alla killar jag träffade på den tiden. Man visste ju aldrig vem som kunde vara The One. Men den här killen? Nope, inget för mig! Jag var med i en sånggrupp/liten kör och vi behövde en ny tenor denna höst för 10,5 år sedan. Pianisten i gruppen föreslog sin barndomskompis från Mullsjö – aka Barnafadern. Vi umgicks och övade, hade mycket kul tillsammans och under månadernas gång utvecklades intresset från min sida. Jag visste att det var kört när han gick upp på scen och med tryggt självförtroende levererade solon och saxofontrudelutter. När jag väl hade kommit fram till detta återstod bara att få honom att inse vilken fantaaaastisk kvinna han skulle kunna få! (Och det gjorde han efter lite kvinnlig list. I januari 2002 blev vi ett par. Förlovade oss augusti 2004, gifte oss mars 2005)

Jag trodde aldrig att jag skulle flytta från Göteborg. I så fall till typ New York men knappast till ett litet mini-samhälle i tjotahejti. Men så började vi fundera på saken, först att kanske flytta till Jönköping men å andra sidan, varför flytta dit när alla vi känner bor i Mullsjö? När tanken väl slagit rot var det svårt att släppa den och när Stor var bebis tittade vi på lite hus och funderade på hur vi skulle kunna lösa det med jobb osv. Hittade ett hus vi gillade och vips hade vi köpt det (inte riktigt samma budgivningshets som i Göteborg kan jag säga!). I februari 2007 flyttade vi hit och jag trivs fantastiskt bra och har inte ångrat mig en enda gång. Det här är hemma nu. Det är Göteborg också, på sitt sätt. Men vi blir kvar här!

 

Jenny:

”Undrar vad du jobbar med och vad du har för utbildning?”

Svar:

Jag har ingen utbildning, egentligen. Efter gymnasiet läste jag statsvetenskap och nationalekonomi i 1,5 år. Tänkte mig en Pol. Mag., bli statsvetare. Och nog för att det är intressant men jag är ingen pluggis, inte på det sätt som krävs för att verkligen bli bra. Tog ett sabbatsår, jobbade, reste några månader och när jag kom hem behövde jag ett jobb och gled in på ett bananskal på ett spännande ställe där jag blev kvar i fem år. Först som VD-sekreterare, sen som marknadsassistent. Och på marknadssidan har jag förblivit. Jag jobbar idag som marknadsassistent (på ett industriföretag) och mitt nya jobb är som marknadsassistent (på ett IT-företag). Learning by doing.

 

Mikaela:

”Vilka träningsbloggar läser du? Har du någon favorit blogg som inte fokuserar på träning?”

Svar:

De flesta bloggar jag läser numera är träningsbloggar men jag har en prio-lista som jag läser dagligen. Där finns Olga, Lotta, Betty, Bodycomf, Elgot, Maria och Smaljeansen. Dock är listan på allt jag läser mycket längre än så! Och jag försöker alltid gå in på ERA bloggar, så fort någon ny dyker upp i kommentarsfältet.

I kategorin bloggar som inte handlar om träning har jag också några favoriter. Ebbas blogg var den första jag började läsa, för hundra år sen, och den följer jag fortfarande. UnderbaraClara tycker jag är underbar. Hannah Graaf överger jag inte heller. Många andra har dock fått stryka på foten till förmån för träningsbloggarna…

En reaktion på ”Frågestund part 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.