Aktuell rapport

Nä, inget mer naket på ett tag nu…

Insåg precis att jag inte kunde skriva ”planka, check” än så ner på mattan, på med timern och köra totalt 3 minuter. 3 minuter är ingenting. 3 minuter är skitlångt. Idag stod jag i alla fall 1 minut första varvet, that´s a first! Sedan i 30-sekundersintervaller men getting there. Planka, check!

Skön träningsvärk från gårdagens kurs också! Sådär lagom, bra för en kropp som inte tränat på 10 dagar på grund av förkylning. Det var fortsättningskurs 1 på Kettlebellcenter i Göteborg och då repeterar man först swing och enarms-swing och lägger sedan mycket tid på Turkish Get Up innan man går vidare till tekniken för Goblet Squat. TGU är inte helt lätt, det gäller att öva in ”stegen” och tekniken ordentligt innan man lägger till vikt så läxan blev att göra 100 stycken utan vikt innan vi går vidare till att göra med. Det är dock perfekt att få hjälp med varje liten detalj, jag tycker att kurserna på kb-center är både prisvärda och lärorika! Det blir absolut fortsättningskurs 2 senare i vår – då står pressar och snatches på schemat.

Carinni och jag ockuperade soffhörnet en stund och åt matsäck (tack för proteinpannkakorna!!) innan vi drog vidare till stan för jeansshopping. Och med fin hjälp på Solo lyckades vi bränna hål i plånboken båda två. Ett par Nudie-jeans till mig i storlek 30/34 som sagt. Lovely. Idag har jag kompletterat med ett gäng överdelar och nu börjar det bli riktigt kul att titta in i garderoben!

Söndagsplanering på gång, sen blir det hopp i säng. Jag gissar att gamlingarna i familjen är mer lättlagda än småttingarna, som sov hela vägen hem från Göteborg…

Goblet squat. Fast man börjar ju stående. Och vissa, typ inte så starka tvåbarnsmorsor med nudie-jeans, kommer inte riktigt så långt ner med god teknik...
Turkish get up. Och när man kommit upp till stående ska man ner igen. Smidig som ett kylskåp.

6 reaktioner på ”Aktuell rapport

 1. Hejsan, och grattis till jeansen, topparna och en härlig helg.
  Jag känner mig fortfarande som en Rookie i kb-världen så nu när du är ny-kursad så får du gärna berätta vad dessa TGU är bra för? Krångligare övning kan man söka länge efter… eller är det bara som det ser ut?
  Kram

 2. Grattis till dina Nudiesar! Har oxå såna – *gillar*!
  Det verkar vara en bra kurs, synd att Göteborg är så galet långt bort från Dalarna… Spartan har i Stockholm men det är rätt dyrt…

 3. Låter som du haft en kanonhelg i götet. När jag sökte efter kb övningar hittade jag en filmsnutt från en workshops där de tränade tgu med en sko i handen. Den verkar avancerad. Jag hade tänkt mig intervaller på ct idag men då barnen var på varsitt kalas med en timmes mellanrum så hans det inte med. Så jag har precis avslutat plan b som var Olgas kb pass med tabata intervaller.

 4. Kul med en liten rapport, den har vi väntat på 🙂 Solo saknar man ju ibland, kul att du hittade jeans och grattis till 30/34. Så glad för din skull!
  Ja,TGU är inget att leka med, bra tips att träna utan vikt i början.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.