Å den ljusnande framtid är min

Snart final i Post Baby Shape Up-året. Jag är redan över på nästa fas mentalt sett!

Vad händer nu då?

Jag fortsätter, givetvis. Jag har redan utlyst 2012 som året då jag påbörjar resan från grundform till toppform. Jag må ligga en månad efter i 2012-planeringen men det spelar ju ingen roll! Det kommer detaljerade separata inlägg om kost, träning och mål för olika perioder under året men jag tänkte måla upp huvuddragen så ni förstår mitt tänk. Jag taggar allt med ”PLAN 2012” så att jag (och ni!) lätt kan hitta det, se tillbaka och stämma av allt eftersom.

Året som gått har varit fokuserat på viktminskning och att få in fungerande träningsrutiner och få en grundform. Check på allt. Nu väntar egentligen den stora utmaningen. Att finna balansen så att jag håller vikten/minskar något och tar träningen från nybörjarnivå och upp ett snäpp eller två. Jag tänker dela upp året i balansperioder och fokusperioder.

 

Fokusperioder: Både ytliga mål (mäts med måttband, bilder, klädesplagg osv) och träningsmål (klara armhävningar, forma rumpa, lyfta tyngre). Utformningen kommer vara levande under året. Olika perioder kan ha olika syften och jag sätter upp ramarna inför varje period.

 

Balansperioder: Mellan fokusperioderna satsar jag på balans för att verkligen sätta modellen som jag kan leva efter – för alltid. Där är kosten den största utmaningen. Att inte falla tillbaka i negativa mönster när det gäller mitt ätande utan hitta den gyllene medelvägen som på sikt funkar per automatik. Att äta på ett sätt som ger mig rätt näring och energi, som motverkar oplanerade urballningar men tillåter planerat livsnjuteri. Balans! När det gäller träningen kanske balansperioderna handlar om att ha fler vilodagar, satsa mer på stretch/yoga, njutningsträna, testa nya saker, nå nya mål. Utformningen kommer vara levande under året. Februari blir en balansmånad, jag återkommer om det!

 

Mål: Till årets slut kommer jag att vara den storlek som jag vill vara, för alltid. Jag kanske inte väger mindre men på bilder ska man se att jag är mindre, fastare, starkare. Jag ska kunna köpa de kläder jag vill och vara snygg i dem men även kunna sporta lite schyssta muskler här och var! Jag kommer vara nöjd med mitt utseende men alltid ha kommande träningsmål, bara för att jag älskar det. Jag kommer leva hälsosamt och balanserat utan att föra konstanta inre diskussioner med mig själv, jag kommer verkligen ha hittat min modell för kostplanering och träningsplanering. Jag kommer ha vunnit flera mentala segrar och utvecklat mitt inre i takt med mitt yttre. Jag kommer ha förkovrat mig inom ämnet kost och träning. Jag kommer ha nått flera träningsmål och inspirerat fler att hoppa på träningståget. Och jag kommer ha fullt upp med planeringen för 2013 – året då jag belönar mig (och kanske Barnafadern om han är snäll!) med en barnfri träningsresa! Men det tar vi tag i om sisådär 11 månader :-).

 

 

Självklart fortsätter jag blogga. Jag har lovat mig själv att fortsätta så länge det är givande – och det är det verkligen! Däremot funderar jag på om jag ska flytta bloggen, döpa om den. Post Baby Shape Up var kanske ett litet väl kortsiktigt val av namn… Å andra sidan hittar ni ju hit nu! Ni med bloggkunskaper får gärna feed backa.

23 reaktioner på ”Å den ljusnande framtid är min

 1. En till kommentar på temat Att flytta sin blogg. Jag har haft en blogg på Blogger. Det var bra, men det gick inte att sätta lösenordsskydd på vissa inlägg och det ville jag göra då. WordPress har hittills bara en nackdel och det är att man måste betala om man vill visa videoklipp. Inga dyra pengar, men i allafall.

 2. Du är så inspirerande! 🙂 Härligt att läsa om att hitta balans och att ändå älska att träna, tror det är det som vi alla vill åt 🙂

  Ser fram emot att läsa om din fortsatta resa, oavestt var bloggen ligger 🙂 tror liksom Elgot att det finns blogportaler där det är lätt att importera inlägg, tror både wordpress ovh bogspot har den funktionen.

 3. Seriöst och bra planeringsupplägg!

  Jag har gjort mitt med, taggar ner och kör 3 pass i veckan men längre pass, har fått riktigt bra resultat av det. Skönt också att inte behöva byta om och träna varje dag nu blir det bara en dag mitt i veckan. Känns som om jag fått så mycket mer tid över och kan sova längre på morgonarna.

  Viktigtast är att det passar en själv och det liv man vill leva!

  Att byta blogg är inte så svårt. Jag har bytt och det har inte varit svårt att få läsarna att hänga med, man byter ut sin favoritlänk en gång sen tänker man inte mer på var den ligger.

 4. Alltså – du är fantastisk!
  Jag är så dålig på att kommentera men jag läser varje dag, dina inlägg är en ritkig höjdpunkt!
  Det du skriver är alltid så inspirerande och mitt i prick och jag är så imponerad av din målmedvetenhet.

  Det ska bli så spännande att följa dig på din fortsatta resa!

  Stor kram!

 5. Vilka bra mål! Du är så grym och speciellt på att planera. Inser att det är där jag alltid fallerar, men att inse sina svagheter är ett steg i rätt riktning. Du är stor inspiration för mig, och jag älskar din blogg.
  Tack för du delar av dig och ger oss andra hopp!

  Kram på dig!

  Nettan

 6. Hej Beata!
  först, tack för en otroligt inspirerande blogg! Du har helt klart motiverat mig att fortsätta kämpa med att få med träningen som en självklar bit i livet och kanske jag tom börjar blogga 🙂
  Jag skulle vilja läsa lite m hur det var när du började från noll (som du verkar gjort, om du ursäktar!), jag tycker bäst om att köra styrka/funktionell träning men min kondis är verkligen usel. Det känns så hopplöst att börja från scratch.
  Kram och lycka till med 2012! Brysselkålet

 7. VIlket härligt inlägg, det där med fokus kontra balansmånader låter ju väldigt bra, kanske något att sno 😉 Jag har under en tid kört på lite i samma spår. Är nog läge att planera om och lite längre…Tack för all inspiration 🙂

 8. Wow, vilket inlägg! Precis något sånt här upplägg behöver jag. Tack för all inspiration Beata!! Vad hade jag gjort utan dig och din blogg.

 9. Ser bra ut! Jag har inte riktigt kommit så långt i min planering för det här året. Jag är lite rädd för att bestämma för mycket. Då vaknar den där ”kontrollfreaksgenen” och det blir pannkaka av allt ändå. Jag är dock en planerare av rang, men ägnar mig numera åt att planera andras upplägg mer än mitt eget 🙂

  Jag vill passa på att tacka för all din planering du gör! Den hjälper mig att öva mig på att planera mitt eget bättre, t ex när det gällde jobbstart och allt. Det har ju gått hur fint som helst, och jag hade ju dig som före och visade vägen liksom. Perfekt! 🙂

  • Detta är ju en ganska luddig och fri planering ändå! Och dessutom är det enklare när man startar från scratch, eller nästan scratch. Klart jag kommer bli mindre, starkare och allmänt bättre på det här året, jag har ju mycket kvar att jobba på! Planering är verkligen superviktigt för mig, annars blir jag bara stressad.

 10. Flytta bloggen är ingen big deal. Kör pÃ¥ och lägg en liten pekare pÃ¥ den här sidan bara ”hej hopp, klicka här för att komma till mitt nya häng” liksom. Du vet ju att vi följer med!

  Fin planering. Det blir ett bra år det här.

   • Nu är jag inte säker på att det här svaret kommer att lägga sig på rätt ställe i tråden, för det uppförde sig lite märkliget…. men för att svara på din fråga så ska det inte vara några bekymmer att få med dig alla inlägg OCH kommentarer. Rubbet ska följa med vid en export. WordPress har fint inbyggt stöd för sånt och jag har för mig att mama-bloggarna ligger på wordpress.

    Du kan göra en export på prov utan att ta bort nuvarande blogg. Du får läsa på lite. Risken är ju att det är någon specialare när man ligger under någon annan som PBSU gör. Kolla Adminpanelen – Vektyg – Export.

    Hoppas att det hjälper! 🙂

 11. Hej Bästa Strukturfascist-planeringsspecialist Beata! Du rockar !!! Du är numera den okrönta drottningen av planering och genomförande:-) Jag blir mycket inspirerad och kommer låna av ditt underbara genomtänkta år! Massor med kramar!

 12. Först och främst – du är galet duktig!!! Mycket imponerad av dig och din vilja och ditt fantastiska år du har bakom dig. Du har lyckats! GRATTIS!

  Du är väldigt frikostig med bilder, mått, vikt etc och det uppskattas verkligen. Skulle du ha något emot att köra en recap? Mått och vikt där du började för ett år sen, hur såg det sen ut efter 3 mån, efter ytterligare 3 mån etc? Skulle vara lite intressant samt också en kick. Själv kan jag känna att det är mycket som går segt, speciellt så här i början och jag vill minnas att det var så lite för dig också och att egentligen först efter sommaren verkligen satte fart. Eller har jag fel?

  Så, om du orkar, kan och vill, en slags vikt, mått recap skulle vara mycket uppskattat!

  • Självklart kommer det massor av före- och efterbilder, tabeller med mått och massa nördiga jämförelser ;-). Dock har jag pga en datorkrasch i början av förra året inga riktigt bra bilder från den första början… Så tråkigt! Men det jag har ska jag lägga upp, så klart. Till dess kan du titta i kategorin ”bilder och resultat”, där finns det mesta hittills 🙂

 13. det låter som en bra och genomtänkt plan!
  jag ska definitiv hänga på!
  jag blir också sugen på en träningsresa 🙂
  fast jag hade gärna haft barnen med, om det fanns en bamseklubb där de kan vara medan föräldrarna tränar, och sen myser vi tillsammans resten av dagen
  kul med roliga mål som belöning!

  ha det bra!

 14. Åh vad spännande att läsa. Blir inspirerad till något liknande. Började först svamla om mitt eget upplägg här men insåg att det har jag ju en egen blogg till. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.