Friday it is! (In you face, wednesday!)

Okej – den stora massan har talat: final blir på fredag! (och med den stora massan menar jag de fem som kommenterade nedan, 100% röstade på fredag :-))

Jag vaknade lite krasslig, lite ont i halsen igen och hoppade alltså träningen. Nu känner jag mig piggare och velar fram och tillbaka om hur jag ska göra med eftermiddagens träning. Bara stretchprogram? Lågintensivt på crossen? Styrka i lugn och ro utan hög puls? Intervallerna går bort i alla fall, så mycket vet jag. Gillar inte att vara i det här gränslandet mellan frisk och sjuk. Alldeles för mycket gråzon. Vill inte bli sämre igen, vill träna. Decisions, decisions…

Lunchpromenad blir det i alla fall NU. Solen skiner, frisk luft lockar. Jag tar med mig Bill Phillips.

Bill bor i mina lurar. Där pratar han om "Body for Life". I like it!

Vad gör ni idag? Tell me, tell me!!

26 reaktioner på ”Friday it is! (In you face, wednesday!)

 1. Vad är det för stretch du kör? Läste i nått tidigare blogginkägg du skrivit om ett 60-minuterspass. Tycker det låter lite för långt för att göra 2-3 gr/veckan som jag tänkt mig. Har du tips på nått kortare? Typ på nätet?

  • Det är stretchen som ingår i P90X-programmet (jag har bara stretchen, inte resten av programmet) och ja, det är 60 minuter. När jag kör kortare stretch efter träning så har jag snott en typ 7-8 minutersvariant från en dvd med katarina woxnerud, det är funktionell stretching och alla delar där finns även med i P90x-stretchen, lite åt yoga-hållet. Tyvärr har jag inte hittat den på youtube. En variant är ju att plocka ihop delar av en längre stretch och sätta ihop ett kortare program själv, som passar dig. Kolla tex in hos Lotta – fokuserad energi, hon har skrivit ut sina stretchar på sistone, cirka 20 minuter.

   Jag skulle iaf rekommendera att börja med solhälsningar, liggande och stående hund några gånger i början, det värmer verkligen upp kroppen (om du ska köra stretchen för sig).

   • Tack. Jag har plockat hem P90x-stretchen och ska testa den nån kväll.
    Min tanke är nog att försöka köra en 20min stretch efter mina vanliga träningspass, alltså när kroppen redan är uppvärmd. Fast om det tar en hel timme är det tveksamt om det hinns med nån annan träning just den dagen.

 2. Har varit hemma med 2 barn idag, varav ett sjukt med feber. Men bestämde mig att ta en promenad i syskonvagnen efter lunchen, 40 minuter i solsken! Ikväll var jag på ett corepass, första gången på väldigt länge! Har aldrig fixat såna pass innan men idag kändes det så lätt. Vilken underbar känsla att få kvitto på att hemmaträningen och plankorna gett resultat.

  • Gött! Jag skulle faktiskt vilja gå på några pass, typ bodypump, bara för att se hur jag står mig i ”konkurrensen” 🙂

 3. Har suttit på föreläsning hela dagen lång därefter bilfärd med en läskig nästan-krock som höjde pulsen rejält och till sist ett småjobbigt jobb-möte. Bra men konstig dag. Har ätit som en häst dessutom. Bra men mycket.

  Hade tänkt benpasset ikväll men det får vänta till imorgon, jag behöver softa loss i soffan med älskade maken. Kram

  • Usch vad otäckt, tack o lov att allt gick bra! Hoppas du fick ordentligt med mys, det behövs verkligen ibland!

 4. Efter lite ” snack” med Lotta, så byte jag till pw ute i solen, gör gärna det på löpbandet, för då kan jag få upp mer flås, utan att bilarna kör av vägen… I kväll ska det bli ett cirkelfys pass med Friskis, riktigt länge sedan…
  Hoppas din hals känns bättre!?

  • Ja bättre, men lite konstig… Min hals krånglar bråkar gärna med mig! Hoppas du är gott trött efter cirkelfysen nu!

 5. Just nu din favvo; proteinlatte och en tsk js. Eller msk. Eller typ liten espressokopp 😉 Gött! Vet du, jag skrattade högt i väntrummet hos naprapaten när jag läste din kommentar om min utsökta diet, och jag visste att det var dina ord redan innan jag scrollade ner och läste resten 🙂

 6. Det där läget är inte lätt!
  Har precis mumsat på kesella, kanel, hemmagjord müsli och hemmagjord äppelmos. Vet inte hur det blir med träning idag, är själv med barnen, mannen i Åre till ons. Kanske kör ett kortpass när de somnat.

  Glömde gå ut på lunchen, synd eftersom solen skiner…

 7. Hej Tjejen! Jag fick en härlig promis i Sthlm, 25 minuter till mötet och 24 minuter tillbaka till mitt kontor igen. Vilken lyx att få gå på arbetstid 🙂 Fredag blir ett bra avslut för dig, ,och sedan en ”fri” månad med bara rolig träning? Härligt!! Kramar!

  • Jag ska nog vara glad att jag bara kan promenera i industriområde och villaområde här, hade blivit väldigt dyra promenader runt ditt kontor annars… 😉

 8. Läste någonstans att det är lika illa att köra styrka som pulshöjande träning när man har infektion i kroppen, pga att hjärtat ansträngs vid tunga lyft, men jag vet inte om det stämmer

  • Intressant. Känner faktiskt av halsen mer sedan min lilla lunchpromenad så jag kör på sin höjd lite stretch sedan, inget mer ansträngande än så!

 9. Det där gränslande är nog det värsta. Att varken vara det ena eller det andra. Jag tror på att känna efter och lita på allmäntillståndet. Känner du att du orkar så gör du det. Orkar du inte, då vilar du.

  Krya på dig snabbt!
  det där med jeansstorlekar.. köper inte jeans så ofta så har aldrig koll på vilken storlek jag ska ha. Sist fick jag två olika modeller i två olika märken att prova. Den ena i storlek 30 och den andra i 27. Båda två satt perfekt! (jag köpte dem i 27.. erhm)

  • Haha, det hade jag också gjort ;-). Nog är det så med jeans och alla andra kläder också: stora variationer i storlekar. Jag tror det blir bra att prova ut ett par riktigt snygga jeans på lördag och sen kan jag möjligtvis satsa på att kunna köpa samma modell i en storlek mindre till sommaren, typ. DÅ borde det ju vara jämförbart! Annars är det faktiskt skit samma. Måttbandet ljuger i alla fall inte (eller jo, typ vid mens eller efter ”dopp-med-chips”-orgier)

 10. Spännade att följa dig den här månaden! Håller tummarna för att du blir nöjd (å det tror jag att du blir) på fredag!
  Jag törs knappt säga det högt… men februari blir min fokusmånad (kortaste månaden på hela året… en slump?? Knappast…). Fokusen lyser med sin frånvaro men nu har jag gett mig själv lite vila under den hemska månaden januari så nu måste det till nya tag.

  Fortsätter följa din blogg för att ooorka hålla motiviationen uppe!! Heja på tjejen!!

  • SMART att välja februari som fokusmånad, varför tänkte inte jag på det ;-). Det kommer gå jättebra, planering och prioritering, you know, och så ladda på med massor av motivation och inspiration. Kan jag vara en del av det så tackar och bockar jag å det ödmjukaste :-).

   Ang fredag så ÄR jag redan nöjd, på så många sätt, det kanske är det som är det farliga. Jag har mycket att jobba på, många mål att nå men jag är liksom redan förbi nå-70-kg-under-post-baby-shape-up-året-målet så att säga. Men att känna så är väl en seger i sig!

 11. Du tar med dig Bill, jag tar med mig Mustasch, Metallica och Sparzanza, eller nja inte hela grupperna då í egen hög person även om det hade varit trevligt sällskap 😉

  Släpade mig ut för att tanka lite solljus jag med. Har varit hemma med panikångest och extrem trötthet de senaste två veckorna. Idag är jag tillbaka på jobbet även om jag inte direkt mår så mycket bättre.

  Försöker få till en träningsplanering även om det inte känns som prio ett just nu.

  Lycka till på fredag, även om jag anser att du redan lyckats jättebra!

  • Jag kan verkligen rekommendera Bill annars, men det kan ju blir sen, när det är dags för PBSU för dig! Jobbigt med PÅ och trötthet, jag hoppas det blir bättre nu och att du orkar jobbat. Sjukskriven på deltid hoppas jag? När är BF förresten?!

   • Nej faktiskt inte sjukskriven alls. I min fina hemkommun innebär det att dottern bara får vara hos dagmamman 15 timmar om jag är sjukskriven. Så om jag blir det deltid måste jag hem och hämta henne direkt, och tja en 5,5 åring är ju inte direkt lugn och ro, i´ll bet you know that 😉
    Bill får nog hänga med lite längre fram i vår ja 🙂
    BF är 19e april, så en bit kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.