Let´s do it like they do on the fitness conventions

Dagens träning: Ben och mage med Maria!

Götapetter, vad jobbigt. Och SÅ kul! Maria är så stark! Jag är så inte stark! Men jag kämpade på bra, om jag får säga det själv, och det blir fler tillfällen.

Nu ska jag försöka beskriva passet. Om ni förstår vad jag menar är en helt annan sak. Bilderna är tagna med mobil. Av en usel fotograf. Av en usel fotograf vars armar skakade eftersom hon tränade…ben?

Maria kör enligt något-pyramid-något. Dvs hon börjar på en lite lägre vikt, max antal repetitioner. Ökar vikt i set två, max-rep. Ökar ytterligare (om det går), max-rep, och sen tillbaka till en lägre vikt och köra slut på muskeln i set 4. Typ något sådant. Fast vissa övningar gjorde vi bara två set. Jeez, jag har träningsvärk i hjärnan av att försöka komma ihåg!

Ben:

Knäböj i smiths-maskin: Hjälp alltså, jag kommer inte särskilt lågt, inte ens till 90 grader. Tungt! Jobbigt! Men så bra att vara ”låst” i ryggläget, så att säga, så att man (läs: jag) inte fuskar genom att fälla ryggen framåt för mycket… Här finns massor att jobba med!
Marklyft med skivstång: Känns så coolt! Så långt ifrån tjejiga små rosa hantlar man kan komma.
Ben-press: Så heter det väl? När man ligger i en mackapär och har fötterna på en platta och så ligger det massa tung skit på och så ska man trycka upp och ner. Såna i alla fall. Love it. Favorit!
Ben-spark: Mjölksyra!
Ben-spark-fast-liggandes-på-magen-sparkandes-bakåt: Ja, ni fattar precis, eller hur? Insåg att man kan fuska genom att flexa och spänna fötterna och då är det inte särskilt jobbigt för benen. Så hjärnan försökte få fötterna att slappna av, inte helt lätt… Då blev det ju skitjobbigt!

Knäböj i smiths - marklyft - benpress - bakåt-ben-grej-sak

Mage:

Typ-sitta-på-golvet-och-dra-i-tampar-crunch: Det officiella namnet på denna övning. Kämpade med att få kontakt, jag drog mer med armarna och fick ont i triceps. Vilket kanske är bra men inte direkt målet med denna övning.
Sido-hantel-lyft: Den här glömde jag ta bild på. Tyvärr, för den var grym för sidan! Ska köra den hemma och ta kort, ni får prova själva! Tung hantel (eller kettlebell) i ena handen, vi hade 16 kg. Sedan dra med sidans muskler och släppa ner, tänk på att ha ryggen rak och inte vinkla framåt.
Benlyftsgrej-på-bänk-med-vikt: lätt hantel mellan fötterna (Maria hade 6 kg, jag hade 3 kg) och så dra upp ben mot bröst, sedan sträck ut benen och luta ryggen bakåt. Ni fattar. Ni är smarta. Skitjobbigt med vikten, trots så liten hantel. Testa!
Någon-slags-tortyr-crunch-med-höftlyft: Ligga med ryggen mot något lutad bänk, sträck ut benen, dra upp mot bröstet och så upp med röven på slutet. Som en akrobat. Inte som en Beatatjata.

Crunch-grej-med-kabelgrej - rövlyftsnågot - Beatatjata försöker - Beatatjata fail

Nu ska jag gå och utbilda mig till världens mest pedagogiska PT.

NOT!

 

(Förresten: Maria har fått alla frågor och ska skicka sina svar så de kommer i separat inlägg!)

6 reaktioner på ”Let´s do it like they do on the fitness conventions

  1. Wow, coolt, du är grym!
    Själv ska jag gympremiära nästa vecka tillsammans med alla andra som ska infria nyårslöftet -jisses, vet inte alls vad jag ska ta mig an…
    Kram

  2. Shit pomfritt vilka muskler Maria har!! Så himla roligt att läsa om din dag!!! Hoppas du inte har allt för mycket träningsvärk i morgon. 😉 Kram och godnatt!!

  3. WOW vad roligt! Vilken bra beskrivning, känns som om jag var med:-) Har längtat hela dagen efter din rapport:-) Urstarkt av dig att fixa hela passet och tack för alla övningstips! Vill höra allt om din träningsvärk imorgon! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.