Juldagsyoga och comfort zones

Okej, det här handlar mer om att push outside your comfort zones än yoga.  Känn er varnade.

Jag körde imorse, direkt efter min sköna sovmorgon. En sak som jag länge längtat efter att göra är att träna i bara byxor och tränings-bh men eftersom jag inte direkt har en fitness-kropp har jag besparat mig själv och omgivningen den synen och dragit på linne eller t-shirt. Efter ett par dagar med julmat och godis kanske synen inte förbättrats men imorse kände jag – jag kör. Kan jag ligga på altanen här på somrarna i bikini (om än smått ovilligt) så ska jag väl kunna träna i byxor och top?

Så jag körde Jillian Michaels Yoga Meltdown level 1 och det var rätt jobbigt för mig, svettigt och lagom utmanande. Framförallt balans-biten är svår så det finns en del att jobba på. Sen rekommenderar jag inte att träna på en strandmadrass men i brist på annat…

Jillian avslutade passet med att prata om comfort zones och jag blev faktiskt inspirerad. Så här får ni några härliga ärliga bilder på hur jag ser ut under ett pass. Halvnaken, svettig och dan. Långt ifrån sex-pack och perfekt teknik. En helt vanlig tjej som kämpar på för att bli starkare, uthålligare, snabbare.

Jag är också inspirerad av Elgots resonemang för ett tag sedan. Vad är det värsta som kan hända?

”Någon jag känner tycker att jag är tjock. Jaha.
Någon jag inte känner tycker att jag är tjock. Och?
Jag hamnar på Afonbladets framsida. Not likely. Men i så fall, mer reklam för tränande mammor.”

Here it goes!

Och en sak till: Om någon bestämde att jag skulle se ut exakt så här för all framtid, hur mycket jag än tränar, så skulle jag fortsätta träna så länge jag fick uppleva förbättringar i form av styrka, uthållighet osv. Ett förändrat utseende är roligt, en bonus, men definitivt inte min enda eller största drivkraft i det här.

Jag mår så himla bra!
Min kropp klarar så mycket mer än jag någonsin vågat tro!
Jag äger!

 

 

12 reaktioner på ”Juldagsyoga och comfort zones

 1. Vad härligt att se att du ”vågar” visa upp din kropp. Och vart fick du tag på Jillians pass? Dvd? Youtube? God fortsättning på julen, KRAM

 2. Vilket härligt inlägg!! Du ger inspiration!!! Ja, visst är det härligt att träna i sport-BH och byxa. Jag gör det nästan jämt, men det är för att vi har så varmt här hemma….. 🙂

 3. Alltså, DET är så sant! What ever liksom. Om någon tycker att man är tjock? Går världen under liksom? Ibland känns det som att man tycker att man är världens mittpunkt, allt man gör ser alla. Men sanning är nog att det är få personer som bryr sig om hur man ser ut 🙂 Heja dig Beata!

 4. Hej! Vad härligt att se! Jag behöver också ‘take stock’ och bli mer nöjd av vad jag ser i spegeln. Jag mår så mkt bättre och utseendet är inte allt.

  Skulle bara säga att jag tränade igår på julafton och idag!! Igår blev det en skön löptur i skogen med mannen och idag blev det lite styrka i skogen plus typ 5 min intervaller och sedan stretch på det.

  Kram på dig!

 5. @ Betty: TACK, jag blir så glad 🙂

  @ Elgot: Nu har jag lagt till citattecken också, det är ju dina ord. Och ”siden mot huden syns mot ögonen”, HUR bra som helst. Exakt så!!

  @ Maria S: Tack!

  @Lotta: Vilken självkänsla jag har… JA, det har jag faktiskt! Numera! Det har inte alltid funnits där, jag har jobbat hårt for real för att acceptera och tycka om mig själv. Men ja, nu kan jag säga att jag har bra självkänsla. Blir nästan lite tårögd här mitt i allt :-). Kram!

  @ Bodycomf: Tack! Och jag har kommenterat ett gäng hos dig nu :-).

  @ Lojs: Vad härligt att höra att jag kan inspirera till ett träningspass, det känns overkligt. Underbart kul med ny cross, berätta vad det blev sen! Jag har börjat längta efter en ny, tjusigare, variant. Och ett eget rum för hemmagymet. Och mängder av utrustning…

 6. Du är grym!
  Vill passa på att tacka dig! Det var du som inspirerade mig att gå upp och köra ett pass på julaftons morgon! Kändes underbart!! Du är så inspirerande o rolig. Nu ska jag också träna i ”bara” topp o byxer.
  Imorgon ska jag in till stan o köpa mig en crosstrainer, ska bli SÅÅ kul.
  Ha nu en fortsatt underbar jul!
  Kramar till dig.

 7. Jag har sagt det förr och säger det igen; du är ärlig och härlig!

  Förresten, är det fortfarande så där när du ska kommentera hos mig? Det va så igår för mig men sen försvann det, utan att ja gjorde nåt. Skumt!

 8. Hej Vackra Starka Härliga Beata! Vad cool du är och vilken fantastisk självkänsla du har! Jag är så tacksam för ditt inlägg, vad du säger, vad det betyder och hur det rör mig. Massor med kramar till superstarka bästa du!

 9. Åh! Vad fint. Vad bra du är! Träna som du är – du är jättefin. Jag sitter här och blir lite rörd =)

  Jag får en association: För några år sedan hade H&M eller Kappahl eller något liknande företag en julslogan som sa ”Siden mot huden syns i ögonen”.
  Well, den här träningen, det här välmåendet är som siden mot själen. Skönhet är mycket mer än sex-pack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.