FINAL! Vikt och mått veck 4 av 4 på fokusmånad #2

Finaldag! Och SÅÅÅ himla nära målet, ett ynka litet hekto till… Men jag är jätteglad och jättenöjd – måttmålet uppnått och snart är jag under 74 kg också.

Dagens vikt: 74.1 kg (-0.4 kg sedan förra veckan)
Midjemått över naveln: 99 cm (-1 cm sedan förra veckan)

MEST nöjd under den här månaden är jag dock med att jag redde ut den där stress-och-tvåbarnschock-fällan jag föll i, i början. Kommer ni ihåg? Det var jobbigt, inte minst att inse att jag inte var beredd på den förändringen trots att jag trodde att jag förberett mig mycket mentalt för jobbstart osv. Det är just sådana perioder som varit de största utmaningarna innan och även om det ledde till en svacka under fokusmånaden så kom jag ur den relativt snabbt. För två år sen hade jag en hel höst med alldeles för mycket, gick upp 6 kg på ganska kort tid och i och med jul-ledigheten var jag en liten blöt pöl som knappt lämnade sängen hemma hos mamma och pappa (jag duschade två gånger på 10 dagar – too much information? That´s how I roll!). Det var efter det jag blev sjukskriven ett tag och i den vevan började jag fatta grejen med träning. And the rest is history (snart, i alla fall!).

Ja, balans handlar om så mycket mer än att äta och träna lagom mycket.

Jag ska försöka ta lite bilder på mig själv, är själv hemma och ska iväg till jobbet så jag uppdaterar allt eftersom. Men – visst är Fokusmånad #2 godkänd?!

 

13 reaktioner på ”FINAL! Vikt och mått veck 4 av 4 på fokusmånad #2

 1. Jag är så imponerad!! Helt otroligt vilket flow du får till. Jag har ju sett att dina dagar är lika hysteriska som vilken annans som helst. Så kan du så borde ju jag kunna. Eller hur?!

  Jag har själv minskat 3 cm kring naveln, men vågen står idag på +/- 0. Hoppas att det beror på Tant Röd och att jag får ett CHOCKRAS (som Aftonbladet hade uttryckt det) till slutet av nästa vecka. För ja, jag fortsätter. Och JA, jag ska gå tillbaka och läsa alla dina inlägg igen. För jag vill, jag kan och jag SKA hitta hemligheten till det däringa flytet.

 2. Wow, vilka resultat du fatt!! Nu maste jag skarpa mig ocksa. Jag tranar och ater ok, men maste bli battre! Jag ska ialla fall vaga mig nasta fredag och sedan gora det varje vecka i 6v.

  Ha en jatte bra helg!!

 3. Verkligen bra Beata. Med beröm godkänt skulle jag säga!
  Det är klart att man får dippar, men att komma ur dem det är utmaningen.
  Idag vilar jag efter operation i förrgår då jag blev av med bla en cysta ca 15 cm. Tänk att jag har burit omkring på den som extra barlast. Nåja, där i sjuksängen slog övertygelsen mig att jag får aldrig sluta träna! Den styrka man får av att vara i god fysisk form och att äta mat med mycket näring har man god nytta av om man behöver gå igenom en utmaning som en operation eller en jobbig psykisk period som du har gjort.
  Grattis ännu en gång till fina resultat!

 4. Tack alla! Inget kan stoppa mig nu 🙂

  @ Anna B: Absolut är det så! Tack vare att jag mår så bra överlag och numera har en ”grundform” att luta mig mot både fysiskt och psykiskt så kom jag ur det snabbare. Definitivt! Det var när jag började träna igen, efter en vecka med bara pws som jag verkligen ”snapped out of” depp-läget. Träningen är verkligen A och O för att hela mitt liv ska gå ihop.

 5. Verkligen bra jobbat! Vilken prestation! Jag sitter och funderar över hönan och ägget när det gäller din svacka som du hade för ett tag sedan. Det kanske är just FÖR att du har kommit igång med en aktiv livsstil och bättre kost som du kom ur svackan snabbare och inte TROTS att du hade även träningen att ta hänsyn till.

 6. Åh så roligt!
  Tänk ändå så väll du känner dig själv- du satte ju upp helt realistiska mål, som du klarade, så duktigt!

 7. Bra gjort, både med kroppen och knoppen!

  Med beröm godkänt! 🙂

  Själv är jag fruktansvärt missnöjd. Världens sämsta resultat. Kul att man blir tjockare av fokusmånad och killerweek…. not!

  Kram

 8. Verkligen godkänd 🙂 Bra jobbat!!!! Du har ju verkligen satt upp realistiska mål. Var mycket nöjd med dig!

 9. Supergodkänd!! Bra jobbat! Vet du, tänk vad mycket du lärt dig på ett år…hur du funkar, hur du ska lösa stress, träning, mat och annat. DET är verkligen det absolut viktigaste! Det tar du med dig hela tiden, varenda dag i vartenda val!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.