Recept: Proteinbars

Jag vet, sist på bollen som vanligt. Det här är Olgas proteinbars men jag har modifierat receptet lite så då kan jag väl ta all cred för det?!

Jag är inte så förtjust i russin och vill ha mer protein i. Och så vill jag göra en större laddning när jag ändå jobbar mig så jag gör så här:

Olgas och typ hela internättets Beatatjatas proteinbars

3 bananer, mosas
6 msk jordnötssmör
4 dl havregryn
4 skopor (2 dl) proteinpulver choklad
2-4 msk kakao (smaksak)
1 tsk bakpulver

Gegga ihop (enklare om man micrar jordnötssmöret lite innan) och kleta ut i en form. Grädda i 150 grader i 10-15 min. Låt svalna, skär upp, ät eller frys in! Yummy!

 

 

 

8 reaktioner på ”Recept: Proteinbars

 1. @n Lotta: Jag äter de som mellanmål ibland, smidigt att ha med sig i brist på annat. Inte helt olgiskt men helt ok beatatjatiskt 🙂

 2. @ Malin: Fiberhavregryn hade jag, men vilket som funkar.

  @ Emma Maria: Ja, ös på med kakaon för mer chokladsmak (det går utmärkt att smaka av smeten innan gräddning för att få ett hum om smaken). Smakar mer banan-choklad i så fall, goda tycker jag och jag är inte alls förtjust i substitut utan vill att det jag äter ska smaka gott. Vill jag ha chokladkaka äter jag chokladkaka men detta är ju ett bättre alternativ, och också gott! Tror jag skar 10 bitar den här gången 🙂

  Jag brukar ha typ 120 g protein i mina påsar (och i mina vanliga portioner). Och 1 dl kokt kolhydrat (oftast fullkornscouscous eller quinoa, tycker de funkar bra att frysa). Grymt smidigt de dagar man inte har rester från middagen – ta en påse av varje, släng på en klick pesto eller nåt (eller gör en sås om du har ork och tid, men en klick pesto gör mycket!) och så en burk vid sidan om med lite grönsaker. I värsta fall kan man ju slänga med en hel paprika, inga problem att äta nyttigt även vid tidsbrist!

 3. Ser gott ut! Jag gillar forstas russin, sa lagger nog i dem ocksa. Jag har inte gjort dessa pa lange, nu gor jag dem imorgon!! Perfekt att ha i frysen.

 4. Tack! Kommer att testa imorgon! Spännnde? Kan det vara så att det ger en chokladkakskänsla!?!? Hoppas 🙂
  Hur många bitar skar du?

  Och när jag ändå ”har dig här” – jag läste om att du portionsförpackat protein och kolhydrater i frysen. Hur mkt har du lagt i proteinförpackningen?

  Som sagt börjar jobba snart…

 5. Åh måste testa, såg ut mumsigt! Måste bara införskaffa proteinpulver med chokldsmak : ) Har du fiberhavregryn eller vanlig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.