Dagens ordbajs och kost – dag 28 (!!) av 28 på fokusmånad #2

Är det konstigt att man blir trött? Nej, inte konstigt alls. Upp kl 5 och tränar lite smått, upp till duschen, sminkar lite, fixar håret lite, drar på lite kläder. Ett snabbt blogginlägg, tar datorväska, handväska och matväskan och kör 4 mil till jobbet. Igång från kvart i sju, med frukostburken framför mig. Kollar mail, svara, flaggar viktiga och sen jobba på i högt tempo med behövliga pauser för kaffe, mellanmål med kollegorna, lunch och mer mellanmål. Fick gjort hur mycket som helst idag, helt mötesfri dag och bara jobba, jobba, jobba. Strax innan 16 är det dags att koppla ner och packa ihop, snabbt ut till bilen, hejdå kollegor, ses imorgon, kör 4 mil hem, lyssnar förstrött på P1 och samtidigt i huvudet planerar kvällen, gör mental notes om viktiga saker (leta fram passet, skriv inköpslista för morgondagens handling, kolla hur tidigt vi kan få barnvakt på lördag, kolla om vännerna kommer på fredagsmys imorgon, bestämma mat – äsch det blir tacos, alla gillar fredagstacos, inte glömma att planera morgondagens träning, vägning imorgon också, när kommer svärmor och tar barnen? Hinner jag blogga innan jag måste åka? Måste räkna in hårtvätt i morgonrutinen). Hem, in till man och barn, säger hej till barnen och hejdå till mannen som drar till jobbet men först hinner hjälpa mig att laga hallgarderobens dörr som krånglat. Upp och drar av mig kläder, på med fula mysbyxor och luvtröja. Matar Liten, försöker lägga Liten en stund för hon är så gnällig, blir lek istället, ger Stor mat (som Barnafadern lagat), äter själv, mutar Liten med småbitar av min mat, och smörgåsrån och corn flakes. Hon vill inte äta. Lämnar köket i en enda röra och sätter barnen i ett bad. Sitter på toastolen och försöker vara närvarande, påminner mig om hur fort tiden går. Torkar Liten, fyller på mer vatten till Stor. På med salva på röd liten bak, blöja, pyjamas. Gör välling och matar, jagar upp Stor ur badet, lägger in en tvätt, röjer upp i badrummet, rotar fram ett nattlinne till Stor. Liten gnäller, byter bajsblöja och smörjer in ännu rödare liten bak, på med ny ren pyjamas, lägger Liten som somnar direkt. Sminkar av mig. Röjer köket, tar fram kvällsmat till Stor. Plockar fram strykbrädan och stryker medan Stor äter kvällsmat framför TV:n. Upp med stryktvätt till garderoben, Stor hoppar i sängen, in i badrummet för tandborstning, jag passar på att använda tandtråd själv. Läser lång saga, pratar om jul och snö, pussar och kramar. Ner igen, plockar upp utströdda leksaker, förbereder morgondagens frukostburk, lägger fram ägg till mellanmålet och gör en lunchlåda av resterna från dagens middag. Förbereder shakern med vatten för att kunna skaka ihop direkt imorgon bitti. Lägger fram träningskläder. Försöker få Stor att gå och lägga sig istället för att leka på sitt rum. Sätter mig i soffan, med datorn i knät, Oprah i bakgrunden och ångrar att jag satte på tvättmaskinen för nu kan jag inte gå och lägga mig förrän den är klar. Håhåjaja.

Orkade ni läsa det? Jag gissar att era dagar ser likadana ut. Och även om baken landat i soffan nu så är dagen inte slut. Det finns några punkter kvar på min att göra-lista och sen ska jag nog bara se på tv en stund. Medan jag väntar på tvättmaskinen. Hjärnan har redan checkat ut. Alla dagar ser inte ut så här men de flesta, helt klart!

Mamas, we rock!!

En sista dagens kost, sista dagen på denna fokusmånad!

Frukost: Keso med lite müsli
Mellanmål: Finn crisp med kokt ägg
Lunch: Tonfisksallad med fullkornsris
Mellanmål: 1/2 proteinbar
Middag: Grönsakssoppa med kyckling
Kväll: Nåt. Om jag orkar gå ut i köket.

Final imorgon, för den här gången. Min kropp gäckar mig den här veckan, jag förväntar mig inga större överraskningar men blir glad för det jag får.

 

8 reaktioner på ”Dagens ordbajs och kost – dag 28 (!!) av 28 på fokusmånad #2

 1. Vilket bra tips tack! Härligt att du är så motiverad med tränignen själv ska jag försöka hinna med ett hemma pass lite senare idag. Ha en fin kväll!

 2. Puh! Jag blir nästan mer trött när jag läser om det än vad jag är när man är mitt i det! Du är fantastisk på att beskriva ”verkligheten” så ärligt och träffande!

  Tänk vad vi är bra 🙂

 3. Beatatjata, du är så himla duktig, akta så du inte bränner ut dig! Man måste hinna hämta andan ibland… Jag känner igen mig från när barnen var små, nu är de stooora o går hem själv från skolan, fixar mellis när jag är på gymet 🙂 – nåt att se fram emot!
  Jag har typ alltid jobbat natt på skift och i och med det haft mina lediga vilodagar.Träningen är mina andningshål, den gör att jag mår bra! Nu ska jag faktiskt jobba dagtid ett tag och går och gruvar mig lite för hur jag ska hinna träna! Gå upp 6 o träna före jobbet? Det är då jag brukar lägga mig när jag jobbar 😉 har inte knäckt den nöten än, får prova mig fram. HEJA DIG och alla mammor där ute, ta hand om er!

 4. Yes, we rock!!!! Gud så bra skrivet, precis så är det! Först nu sitter jag en längre stund och klockan är dags och sova och inte blogga 😉 God natt!

 5. Hahaha, exakt så (fast utan jobbinslagen i mitt fall). Satt precis innan och talade om för maken att jag tycker att gränsen går när jag måste kissa med ett barn i famnen. Det känns inte OK för mig. Men det går. När jag måste.

 6. Vi rockar verkligen! När kollegor suckar och stönar över hur jobbigt det är att jobba brukar jag svara att det är skönt att åka till jobbet och vila upp sig;)

  Jag har precis avnjutit en macka av ditt fantastiska low-carb-bröd. Superdupergott var det ju! Verkligen! Det kommer att bli en favvo. Kram och lycka till imorgon, det kommer att gå strålande!

 7. JA!!!! Visst är det precis så här det är. Och så undrar man vart tiden tar vägen, jag menar, man gör ju ”ingenting”. En förmiddag skrev jag faktiskt upp varenda liten sak jag gjorde, bara för att min sambo skulle få se att vi faktiskt inte bara sitter i soffan och tittar på Bolibompa hela dagarna… Det värsta tycker jag är att man känner sig så ”oviktig”, när man ”bara” sköter hemmasysslorna. Ska bli skönt att få jobba lite efter jul, även om jag förstår att det kommer bli stressigt! Men jag har ju dig att ta efter, du leder liksom stigen och så följer jag bara efter, men tar kanske mina egna små avstickare här och där. Poetiskt va?! 😉
  Nu är fokusmånaden slut, och jag är redan peppad på två stenhårda veckor till, där jag verkligen verkligen HÅRDsatsar. Men först vila! Sen kanske två veckor, eller bara en?! Mycket födelsedagar och kalasande och JUL framöver ju… Ha en bra fredag, och håller tummarna stenhårt att du går i mål med mått och vikt imorn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.