Armhävningarna Gud glömde (eller: Om jag någonsin träffar den där Elgot ska hon få på nöten)

Nu mina vänner ska ni få se på grejer. Viss risk finns att ni rusar iväg med händerna över ögonen och skriker ”My eyes! My eyes”, consider er själva varnade.

Elgot utmanade ju mig till att klara armhävningar på tå. Jag tyckte änna ”jag är så grym, det fixar jag snabbt”, jag testade på tå och kunde typ röra mig 10 cm upp och ner. Kanske var det mer kroppen som rörde sig, inte armarna. Himla bra? Not so much. Så jag kollade på femtielva instruktionvideos på youtube (men hittade den enligt mig bästa här, på myomytv, mitt nya favvo-häng-ställe).

Började om från början, på knä, och insåg att det inte är riktiga armhävningar förrän man kommer ner med bröstet i marken. Det orkar jag typ inte alls (om jag inte kör utan bh för då behöver jag inte röra mig så långt). Kör med kuddar under mig eftersom jag är märkligt rädd för att ramla ihop och slå ut alla mina tänder (vilket i och för sig vore en förbättring i den regionen. Sett mig le med öppen mun på något kort? Nej, det finns en anledning till det.).

Om jag har en riktigt bra dag kan jag göra två armhävningar på knä ända ner till golvet. TWO I tell you! Och då ska allt vara perfekt och jag vilar fem minuter emellan, typ. Och det känns inte som att jag blir bättre (snarare sämre?) och att göra på tå känns helt omöjligt.

Den övre bilden på knä. Jag kommer typ till 90 grader i armbågen och då är det görasketajobbigt. Men just idag har jag lite träningsvärk. Och hunden åt min läxa. Nedre bilden på tå. Kommer ingenvart! För övrigt må min pyjamas inte vara särskild snygg men den är skön.

Så nu, samlade kunskap och erfarenhet på hela internättet – HUR ska jag kunna göra armhävningar? Är det bara att öva på med just armhävningar eller ska jag träna några andra särskilda grejer för att träna upp musklerna? Ska jag köra morgon, middag, kväll varje dag eller några gånger i veckan? Ge mig era magiska knep och berätta era inspirationshistorier om hur ni gick från lungsjuk med spaghettiarmar till värsta hävningsproffset som kör på en arm med handklapp emellan (hur det nu skulle gå till?).

Pretty please?

 

9 reaktioner på ”Armhävningarna Gud glömde (eller: Om jag någonsin träffar den där Elgot ska hon få på nöten)

 1. @ Lina: Det där tipset gillar jag! Hoppa över knä-ståendet, ändå så himla tråkigt… Kanske mot nåt upphöjt till en början, som Elgot skriver? Hmm, ska testa imorgon…

  PLANKOR förföljer mig. Jaja, budskapet har gått fram. F*cking plankor…

 2. Ett tips är att inte köra på knä alls, (enligt erfarenhet så brukar det inte göra att man kommer vidare till att klara på tå utan man liksom bara fastnar där) utan att stå i armhävningsposition på tå. Klarar man i början inte av att gå ner alls så står man så länge man orkar. Sedan kommer man eftersom kunna gå ner längre och längre och efter ett tag så klarar man en hel, klarar två hela, klarar tre osv. För mig har detta funkat jättebra och flera vänner har också testat och de har också varit nöjda med framstegen.

 3. Åh jag skrattade högt när jag läste det här!

  Jag började med knä och även den sk box position för att långsamt bygga upp styrkan i överkroppen. Jag gjorde också mkt plankor (yes sorry they do’ help!!), speciellt plankor på boll och på step up bräda. När jag klarade typ 10 på knä, så började jag med på tå, typ 2 i taget. Det tar tid,men jag tycker det är så värt det!!

 4. Hej Beata! Vilken bra länk, tack så mycket!! Jag ska undersöka imorgon hur det är jag gör, jag tror att jag har en tendens att vinkla ut armbågarna så som den här tjejen var emot… och jag tycker att hon har en poäng.

  Håller med Etty om att 3 ggr/v är absolut max om det är en övning som är så pass tung för dig. Bästa tipset för att ta bort lite av viktbelastningen är att placera händerna mot något upphöjt (trappsteg, lågt bord, bänk). Alternativt lägga sig på en pilatesboll (bollen under höften ungefär) – fast då kommer du antagligen inte ända ner till golvet OCH det känns lätt som att man ska slå ut tänderna. Så, on second thought, kanske inte på boll då.

  När jag har en övning som jag älskar att hata så lägger jag den först i passet (efter uppvärmningen). Då blir den gjord och resten av passet känns som en utförsbacke.

 5. Armhävningar är mkt core, plankor och mera plankor tyvärr.
  När jag började körde jag ett program 3 ggr/v då jag bara gjorde armhävningar, eller ihop med cardio. Finns ju bra appar till smartphones som är riktigt bra. Ge inte upp, det kommer 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.