Recept och test: Tuna Melt på low carb-bröd

Det här är inget nytt recept, det är Annika Sjöös low carb-tortilla som jag läst om lite här och där men inte testat själv förrän nu. Var dock inte sugen på tortilla utan på varm macka med tonfiskröra. Love it!

Eftersom jag är skeptisk mot såna här substitut så gjorde jag bara en halv sats. Dessutom mixade jag härligheten med stavmixer, jag vill ”göra sönder” keso-kornen. Receptet nedan är för hel sats.

Low Carb-bröd

1,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Örtsalt
1 liten burk keso
3 ägg

Gör så här: sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Mixa ner ägg och keso med stavmixer. Bred ut blandningen tunnt på en plåt med bakplåtspapper (jag tjoffade ner min halva sats i två små formar, utan papper). Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Uppdatering: Näringsvärde – hel sats 1163 kcal. 48 % protein, 43 % fett, 9 % kolhydrater (jag delar en ”kaka” i 8 delar, cirka 150 kcal/bit)

Jag var tvungen att provsmaka direkt och det var gott! Lite i stil med frökuse, skulle jag säga. Återstod att se hur det funkade med tonfiskröra.

Min tonfiskröra är löjligt basic, och jag har inga exakta mått men gott är det!

Beatatjatas tonfiskröra:

1/2 röd lök, finhackad
1 burk tonfisk
ca 1 dl kvarg
Ett par kluttar lätt-majonnäs (1-2 msk, smaksak)
Salt och svartpeppar

Gör så här: Blanda!

Tjoffa på tonfiskröra på brödet, toppa med lite riven smakrik ost. In i 250 grader i ca fem minuter (tills osten smält och fått lite färg).

Jag tycker: JÄTTEGOTT!! Lite grovt, fröigt ”bröd”, smarrig tonfiskröra med smält ost… Me like! Var dessutom för saken skull tvungen att testa brödet med lite smör och ost på också, till en kopp te. Också mycket gott! Inte rostbröd men bättre än förväntat. Jag är glatt överraskad, testa själva! Nu återstår att se hur det håller sig. Är det gott imorgon? Kan jag frysa in det? Rosta det?! Att stå och göra bröd till varje macka man vill äta är inte så tidseffektivt…

Ostmacka!

 

11 reaktioner på ”Recept och test: Tuna Melt på low carb-bröd

  1. Det där lät gott! Jag saknar mina mjuka mackor ibland (det var länge sedan jag slutade med såna, så egentligen saknar jag inte dem så värst mkt längre, om jag ska vara ärlig). Men det här låter som en bra ersättning.

  2. @ Lotta o Trillis: Skippar frys-testet då… Ska testa att äta som vanligt ikväll och även att rosta, återkommer med uppdatering! Annars räcker det absolut med en halv sats åt gången, man kan ju inte spara hur mycket som helst.

    Jag mår som tidigare idag: ont i halsen, snörvlig. Trött, efter lång dag. Blir lugn, bloggfri kväll med tidigt sänggående och jag tränar inte imorgon bitti men kanske, kanske imorgon eftermiddag om jag mår bra (och får till det fast jag är själv med barnen, egentligen brukar jag ju vila de dagarna).

  3. Jag väntar med spänning för att se om detta funkar att använda dagen efter och att frysa! Gör det det så är detta en given hit till helgen 🙂 Woho! Den där tuna melt brukar jag göra och servera med grönsaker. Perfekt lunch!

  4. Tack vad härlig du är som delar med dig 🙂 TACK! Det low carb brödet jag gjorde för ngn månad sedan blev INTE alls gott efter jag fryst det… Nästan äckligt faktiskt… Kram!!! 🙂
    (Hur mår du nu?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.