Nyfiken i en mode-strut

Nu ändrar vi inriktning på bloggen en stund. Jag är så vansinnigt shopping-sugen men en tom plånbok håller mig tillbaka. Jag har nästan inga kläder som passar riktigt bra, samtidigt är jag ju inte i mål i min grundform än och vill inte köpa mycket nu. Som jag sagt tidigare har jag knappt några kläder kvar från förr, jag har aldrig varit särskilt bra på att köpa kvalitet trots att jag lovar mig själv att satsa på bättre grejer varje gång jag slänger en urtvättad top, sned tunika eller übernopprig tröja (det händer ofta!). Just nu har jag köpt några få plagg (billig skit!) för att komplettera min skrala garderob så att jag ska slippa gå naken till jobbet (blir lite kallt). Men sen då…

Jag är så nyfiken på hur ni klär er! Vi pratar mest träning, kost och lite familjeliv men låt oss låtsas att det här är en modeblogg. Beskriv dagens outfit! Har ni träningskläder och pyjamas större delen av dygnet? Klippetiklappar ni runt i klackar både på jobb och i lekplats? Är det galon och funktion som gäller eller kashmir och siden? Dyra jeans eller billiga? Någon favoritbutik att handla i? Gillar du tajta toppar eller föredrar du mer förlåtande tunikor? Stövlar, sneakers eller pumps? Handlar du enbart vintage och eko eller blir det ”tag tre betala för två” på H&M? Tänker du ”basgarderob” och satsar på enstaka, hållbara plagg eller hänger du på trender?

Jag vill veta ALLT! Och jag vill ha era bästa shopping-tips och tankar kring billigt och dyrt/sämre kvalitet och bättre kvalitet.

Kan jag inte shoppingfrossa just nu så kan jag åtminstone läsfrossa!

(Förresten har jag lagt flera tusen på shopping senaste veckorna. På gummistövlar, vinterkängor, thermobyxor och vinterjacka. Jättekul. Verkligen.)

14 reaktioner på ”Nyfiken i en mode-strut

 1. Åh det här var kanske min sämsta idé ever, nu är jag ÄNNU mer shoppingsugen!!

  Skor köper jag alltid bra kvalitet, får så lätt skoskav då mina fötter svullnar lätt så alltid skinn, innebär dock att jag har ganska få skor så de blir nog sunkiga ändå, alldeles för snabbt 🙂

  @ Anna: Vilken bra idé med Tradera! Har kollat ibland men tycker det är jättesvårt när man inte vet storlek. Man kanske får börja testa, chansa lite. Överdelar kan ju vara lite mer förlåtande medan jeans måste sitta perfekt. Men hittar man en favoritmodell så kan man ju söka efter samma, i andra tvättar, på tradera sen!

  @ Lisa: TACK för tipsen, precis så tänker jag och det låter helt rätt när du skriver det. Det blir rätt basic, vilket ju är bäst när plånboken sätter gränser men det går ju att hotta till med billigare saker. ALLT billigt är ju inte dåligt, man får lära sig att hitta rätt!

  De perfekta jeansen är en drömbild i mitt huvud, gärna märkesjeans i perfekt modell för mig (dvs jag måste få hjälp med att prova ut dem med hjälp av duktiga expediter). Ett par snygga jeans och en enkel topp vill jag kunna bära upp utan valkar vare sig fram eller bak!

  Jag kanske får lägga ut några ”dagens outfit” i bloggen så får ni se vad ni har att jobba med sen, för om några kilon och ett antal centimetrar kommer jag behöva MYCKET hjälp för att få till det! 🙂

 2. Hej! Hittade till din blogg ganska nyligen och är imponerad av dig! Du inspirerar!

  Angående kläder, det är nåt som är jätteviktigt för mig. Börjar äntligen komma i någorlunda form efter graviditeten och kan börja använda kläder i min egen stil igen.

  Satsa på skor i kvalitet och frångå aldrig det! Speciellt då det gäller stövlar. Kan verkligen förstöra en snygg outfit om man har slitna/sunkiga skor.

  Sen skulle jag lägga ner tid på att hitta de perfekta jeansen. Det är inte lätt, men när du hittar dom – köp två i olika färger.

  En snygg svart kavaj eller kofta är bra att ha. Sen kan du köra färg på lite roliga och billigare tshirts/toppar/skjortor.

  Tights gillar inte jag alls, bara om de är tjockare material och alltså mer som tighta byxor. Bomullstights med hemska knän och en A linje formad tunika – nej nej. Endast för gravida!

  Ett snyggt skärp, ett roligt halsband eller en sjal kan göra stor skillnad på en outfit. Och kör klassisk stil och plånboken är tunn.

  För ytterkläder – en trench i svart eller beige till höst/vår. En snygg kappa till jobbet på vintern och en mer praktisk funktionell vinterjacka till fritiden.

  Hm har mycket fint, men glöm inte affärer som vila, mango och Zara. Ta väl hand om kläderna, tvätta på låg värme och stryk dom så håller de längre.

  Finns massor med bilder på mig i olika typer av kläder på min blogg. Bäst innan oktober 2010 då jag blev gravid.

  Lycka till, snart är du i mål!

 3. Jag är också inne i en crazy-cravings period när det gäller kläder. Jag känner mig stabil på min nya vikt och storlek och, hepp, alla kläder i garderoben är för stora. Ett angenämt men dyrt problem så jag vänder mig tacksamt till Tradera. Det är lite av en chansning att handla utan att prova men jag brukar satsa på märken jag känner till och vet hur de brukar sitta. Jag har t ex alltid haft mycket kläder från Boomerang och nu har jag gått ner en storlek. Samma med de jeansmärken jag brukar köpa, jag köper samma märke och modell som förut fast en mindre storlek. Acne hex, LOVE it!

  Ibland passar kanske inte ett plagg ändå men man köper och säljer för samma pengar och går kanske miste om kostnaden för portot om man behöver sälja ett plagg vidare. Det bästa med att köpa märkeskläder på Tradera är att de oftast är i väldigt fint skick.

 4. No money, no fun…det är ju baksidan med att vara föräldraledig länge. Min garderob är helt uttjänt efter två graviditeter med efterföljande ledighet. Till och med finklänningen är noppig (på magen vojne, vojne).

  MEN, med det sagt så köper jag gärna märkesjeans – de ska sitta lika snyggt efter en vecka som när de är nytvättade! Få plagg gör mig så arg som säckiga, sunkiga HM-jeans. Mina älsklingsjeans har länge varit Replay. Nu vet jag inte då det var flera år sen jag shoppade och jag lappat mina älsklingar till oigenkännlighet.

  Hellre snyggt och välsittande än 3 för 2 som man känner sig ful i. Jag är begåvad med alldeles för mycket tuttar så har jag tunikor ser jag ur som size 56 eller så. Jag klär bäst i lite åtsittande (ännu en anledning till varför jag inte shoppar nu).

  När jag jobbar har jag gärna jeans och skjorta, klackar till (sitter ju ändå mest hela tiden). Eller top och kavaj. Klänning och stövlar. ”Smart casual”.

 5. Kul fråga 🙂
  Jag hanaalr hellre mycket, så jag har inte så många dyra plagg. De jag har har min mamma köpt i julklapp/födelsedagspresent. Jag gillar HM, hittar ofta mycket där. jag har inga problem att köpa där eller på tex Gekås, är det nått jag gillar så spelar inte märke någon roll. Blandad stil, leggings/strumpbyxor med tunika/klänning, jeans med topp, tighta kläder liksom mer pösiga beror helt på humör för dagen. Blandar stövlar, stövletter med klack med gympadojjor och Converse. Hemma glider jag gärna omkring i mina mysbyxor, så skönt
  Har på senare tid när kroppen börjar bli lite roligare att klä börjat använda mer tighta jeans med topp och stövlar med klacka, känner mig så snygg 🙂 Älskar min svarta skinnjacka med och nu står en varm dunkappa på önskellistan inför vintern.

 6. Åh vad kul, jag vill veta MER!! Fortsätt kommentera ni som läser detta senare!

  JAg skulle vilja se bilder… Kan inte ni som har egna bloggar lägga ut bilder så får jag spana in?! Önska får man 😀

  Älskar Abercrombie & Fitch, Hunky Dory, Filippa K… Äger EN Hunky-kofta, that´s it. Och den är nog sju år gammal… Vill också ha massa väskor och skor och stövlar (icke gummistövlar…). Drömmer om att komma i mål, ha så mycket pengar att jag kan anlita en stylist/personal shopper som kan hjälpa mig med rätt färger, skärningar, modeller osv och sen shoppa ihop en rejäl basgarderob med snygga kvalitetsgrejer och sen kunna komplettera på egen hand allt eftersom. Drömma får man också!

 7. Jag är som Lotta fast minus honky dory och matchande skor o väska 😉 Lägg till baggy jeans och en tight top så har du mig i ett nötskal!

 8. Jobbkläder är jeans och top/tröja/t-shirt… Älskar jeans! Har mer än ett par i garderoben… 😉 Det är nog både dyra och billiga blandat. Och sneakers/gympadojor!! Älskar även skor och stövlar men får ont i ryggen av att gå i höga klackar en hel dag 😦 Det betyder alltså sneakers till det mesta!
  På helgerna kan jag gå in pyjamasbyxor och t-shirt hela dagen om jag får! (städkläder kallar mina barn det… 😉
  Har lite svårt för tunikor, känner mig ännu tjockare om magen då… men inte för tight heller – typ lagom ha ha.

 9. Kul grej… jag kan skriva mycket om mig och mode …
  Hade en lång period efter graviditeterna då intresset var lågt, mkt pga att det jag tyckte om innan passade inte längre min kroppsform. Nu när viktmålet är uppnått så shoppas det som aldrig förr ;). Hemma går jag numera klädd i träningskläder, gärna lager på lager och varmt om fötterna. På jobbet har jag klinikkläder, men försöker klä mig fint till och från jobbet. Har förkärlek för raka enkla snitt, Filippa K är favorit. Älskar skor och väskor.

 10. Tänk, jag är likadan! Jag vill köpa massor på en gång, men då kan man ju inte köpa dyra kläder (för om man heter Trillingnöten finns inte den ekonomin!) och då blir det HM…ibland har jag tur och hittar riktigt bra kläder där…Annars är det nåt udda plagg på rea som är lite dyrare. Känns som om man alltid behöver nya kläder…

 11. OM jag ska skriva om min stil så blir det för mycket.. Men i korthet så hemma kör jag abercrombie stilen med lager på lager tröjor och tajta sweatpants och raggsockor. På jobbet har jag nog 3 stilar; Svart lite rockig stil, kvinnlig klänningstil med höga stövlar och skärp, och HonkyDory stilen … Jag byter stövlar och handväskor varje dag så det matchar och är nog ganska dryg… 🙂 KRAM

 12. Jag är värdelös på att handla till mig själv… Hittar alltid grejer till barnen och/eller sambon istället. Då behöver jag inte fundera på hur dom sitter på samma sätt!
  Jag har alltid haft en ganska ”sportig” stil. Sneakers året runt med jeans och enfärgade basictoppar å nån hoodie. Trivs rätt bra i det, men det är inte så roligt när man ska göra sig lite fin, att leta bland dom enfärgade topparna… Måste verkligen bli bättre på att handla lite ”roliga” kläder!

  När vi för ett par veckor sen var ute och kollade på vinterskor till barnen, kom jag istället hem med ett par sneakers… Illa, men satan vad jag älskar dom! Ja, både barnen å mina senaste sneakers… =0)

 13. Är i lite samma situation som dig. Har en massa kläder som jag inte kommer i och därför köper jag bara billiga kläder typ H&M som är sneda efter en tvätt. Dessutom jobbar jag på dagis så jag får tvätta mina kläder varje dag. Mina jeans har blivit för stora + urtvättade så jag borde köpa nya.. Men jag har börjat minska på tunikorna eftersom magen blivit mindre. Vill inte se gravid ut för jämnan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.