Gym-strategi

Hemma-träning är och förblir ryggraden i min träning, det är den enda möjligheten att få till regelbunden träning just nu med små barn och två vuxna med olika scheman. Och jag gillar det så inte mig emot!

Samtidigt måste jag säga att jag njuter av att komma iväg till gymmet. Att slippa hantera störningsmoment från familjen, att ha en yta som är avsedd för enbart träning (till skillnad från ett rörigt hemmagym/kontor/gästrum/lekrum), ha tillgång till all möjlig utrustning. Och såklart, möjligheten att gå på ett pass emellanåt! Det ger variation och lite träningspirr, utmanar både kropp och knopp. Tillfällena då jag kan komma iväg till gymmet är dock starkt begränsade och väl där vill jag göra saker som jag inte kan göra hemma. Som att gå på pass eller träna med maskiner som jag inte har tillgång till i vanliga fall.

Jag har bokat in en genomgång i gymmet för att få ett upplägg och instruktioner. Mina önskemål är:

 • Ett upplägg som tränar igenom hela kroppen. Eftersom jag kommer dit så sällan vill jag inte dela upp på överkropp/underkropp eller dylikt utan köra igenom hela alltet.
 • Framförallt träna med fria vikter 
 • Jobba med benmuskler i olika maskiner som kan hjälpa mig att bygga upp styrka så att jag inte är så förbenat vinglig på egen hand… Utfall i smiths-maskin och benpress till exempel.
 • Avsluta med intervaller på tex roddmaskin eller crosstrainer – få hjälp att förstå de fina high tech-mackapärerna…
 • Förslag på bra stretch-övningar!

Är det något mer jag ska tänka på? Har ni någon favoritövning som bara kan köras på gymmet som jag absolut inte får missa?! Kanske något för magen som inte är planka men ändå ok för morsor? (drömma går ju…)

 

7 reaktioner på ”Gym-strategi

 1. Kabeldrag av olika sorter har alltid varit mina favoriter på gymmet. Liggandes på rygg på bänk för baksida axel, stående för bröst eller latsdrag och rodd för rygg/axlar t ex. Typisk kan-bara-göras-på-gymmet-grej.

 2. Det gymmet ger mig som jag just nu inte har hemma är möjligheten att plocka på mig många olika vikter. Många av Olgas upplägg är ju superset och triset eller cirklar. Det innebär att jag behöver många olika vikter. Hemma har jag inte hantlar som man snabbt kan justera vilket resulterar i att jag måste köra denna typ av pass på gymmet.

  Sen har jag inte heller varken löpband eller cross hemma så vill jag köra intervaller eller liknande får jag antingen ge mig ut och springa men effekten blir inte densamma. Att köra intervaller på löpband ger mig mer för då sackar jag inte lika snabbt som jag gör om jag springer i det fria. Därför blir det mer näradöden-pressa-mig-själv när jag kör på löpbandet. Förstår du hur jag menar? Det går snabbare att sacka när jag springer ute än sänka tempot på löpbandet där jag ser hastigheten framför mig. Då kämpar jag lite mer.

  Annars tycker jag det är väldigt smidigt att träna hemma. Vad har du i ditt hemmagym?

 3. Tyvärr kan jag inte bidra med ngt. Tränar enbart hemma och det passar mig utmärkt. Roddmaskin skulle jag dock vilja ha här hemma.
  oj jag postar snabbt och måste sänka farten 😉

 4. Roddmaskin för uppvärmning – 10 min o hela kroppen är varm och så se till att använda ryggmaskinerna, lats och pull. Sedan kör jag ofta ”fällkniven” med o utan vikter, är bra för rumpa, lår, rygg och mage om du ser till att ha den ”med”. Lycka till!

 5. OM jag blir rik och har alldeles för mycket tid och pengar så blir det nytt hus med nytt stort gym 🙂 Jag känner mig inte bekväm på gym i dagsläget, jag får bara en sak/maskin i taget och sedan vänta och vänta och vänta..

 6. Det ÄR härligt att gå till gymmet och ha plats, ha såna möjligheter och kunna glida runt för sig själv…Tänk om man hade möjlighet att ha ett ordentligt hemmagym??
  På gymmet kör jag mest med hantlar, benpress, benspark, latsdrag och rodd. De gillar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.