Höstutmaningen so far

Jag repeterar. 10 veckors höstutmaning à la Olga. De första fyra är avklarade (yay!) och nu är jag mitt i USA-delen. Sannerligen en utmaning! Ni kan ju betta på hur mycket jag gått upp… Så fort vi kommer hem väntar en killer week. Då blir det perfekt kost och massor av träning från söndag-söndag (vi kommer hem lördag kväll). Vilken sorts träning vet jag inte än… Tipsa gärna!

Upplägg höstutmaningen:

 Vecka 1-4: Fokusmånad, det upplägget gäller. Sockerfritt, PT Online, perfekt kost. KLART!

– Vecka 5-6USA-resa! Det går att äta precis hur ohälsosamt som helst eller hur hälsosamt som helst i USA. Jag satsar på balans och medvetenhet. Det är många tillfällen när vi är bortbjudna men också många måltider vi kan styra själva. Medvetna val, vid varje måltid. Man kan säga så här också: Kommer jag äta bröllopstårta på min brors bröllop? Självklart!!

Vad gäller träningen: Försöka få till träningstillfällen, om än få och korta. Några under resan ska jag få till. Skulle vara jättekul att besöka ett lokalt gym och få in en rejäl genomkörare! Fokus på underhåll både vad gäller träningen och kosten.

– Vecka 7: Direkt efter hemkomst kör jag igång en killer week, en supervecka då kosten sköts perfekt, sockerfri och träningen prioriteras. Jag hoppas att det kompenserar för resan så att jag landar på plus minus noll samtidigt som det ger en bra fokusvecka innan jobbstart. Sista veckan som mammaledig på 100%, kan lika gärna utnyttja tiden!

– Vecka 8-10: Jag börjar jobba 60%, 3 dagar i veckan, dagarna varierar efter Barnafaderns schema. En gång i veckan vill jag träna på gym efter jobbet, detta ska ske från och med första veckan. Övriga träningsrutiner ska också sättas direkt, inte skjutas upp pga jobbstarts-trötthet! Kosten ska skötas liksom tidigare men det är jag inte orolig för. Det är mer utmanande att vara mammaledig än att sitta på kontoret med fasta tider för mellanmål och lunch!

Mina mål:

– Bibehålla fokus under hela denna period trots förändringar i vardagen i och med resa och jobbstart. Jag behöver det för att resten av hösten ska rulla på smidigt sen!

– Vikten ska fortsätta minska, liksom måtten. Smalarejeansen ska kunna bytas ut mot ännu-smalare-jeans!

– Lära känna min kropp bättre. Känna in vad som funkar. Hur jag mår. Jag kan inte fortsätta stressa kroppen genom att träna trots att jag inte mår bra. Jag kan inte vara envis med powerwalks och sen ligga sömnlös för att knän och höfter värker. Jag är helt övertygad om att en aktiv livsstil är det bästa för mig, jag måste bara hitta balansen. Detta gäller även kosten. Jag måste känna in vad som behövs, och när.

Den 12:e oktober fyller jag år och höstutmaningen tar slut då någon gång. Klart jag ska påbörja nästa år av mitt liv med ännu bättre form, bra fokus och balans!

2 reaktioner på ”Höstutmaningen so far

  1. @ Trilingnöten: Det är precis så jag tänker: trial and error. Och det tar tid att få koll på reaktioner och kroppen osv, jag är bara glad att jag för första gången känner att det FÅR ta tid, det ska hålla sen! Snart är jag hemma och uppdaterar mycket och ska läsa ikapp massor i din blogg 🙂

  2. Superbra plan! Jag har haft hela detta året och försökt. Du vet trial and error och nu först börjar jag få kontroll och koll på hur min kropp reagerar…det känns så skönt. Det tar sannerligen att bra tag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.