Upplägg höstutmaningen

Jag är fortfarande mitt i fokusmånaden men blickar ändå framåt. Som jag skrivit tidigare så har Olga en höstutmaning på 10 veckor och jag hoppar på den för att få in en bra planering för kommande månader.

Upplägget för dessa 10 veckor:

Vecka 1-4: Jag är redan igång med min fokusmånad och det upplägget gäller. Sockerfritt, PT Online, perfekt kost.

Vecka 5-6: USA-resa! Det går att äta precis hur ohälsosamt som helst eller hur hälsosamt som helst i USA. Jag satsar på balans och medvetenhet. Det är många tillfällen när vi är bortbjudna men också många måltider vi kan styra själva. Medvetna val, vid varje måltid. Man kan säga så här också: Kommer jag äta bröllopstårta på min brors bröllop? Självklart!!

Vad gäller träningen: Försöka få till träningstillfällen, om än få och korta. Några under resan ska jag få till. Skulle vara jättekul att besöka ett lokalt gym och få in en rejäl genomkörare! Fokus på underhåll både vad gäller träningen och kosten.

– Vecka 7: Direkt efter hemkomst kör jag igång en killer week, en supervecka då kosten sköts perfekt, sockerfri och träningen prioriteras. Jag hoppas att det kompenserar för resan så att jag landar på plus minus noll samtidigt som det ger en bra fokusvecka innan jobbstart. Sista veckan som mammaledig på 100%, kan lika gärna utnyttja tiden!

– Vecka 8-10: Jag börjar jobba 60%, 3 dagar i veckan, dagarna varierar efter Barnafaderns schema. En gång i veckan vill jag träna på gym efter jobbet, detta ska ske från och med första veckan. Övriga träningsrutiner ska också sättas direkt, inte skjutas upp pga jobbstarts-trötthet! Kosten ska skötas liksom tidigare men det är jag inte orolig för. Det är mer utmanande att vara mammaledig än att sitta på kontoret med fasta tider för mellanmål och lunch!

Mina mål:

– Bibehålla fokus under hela denna period trots förändringar i vardagen i och med resa och jobbstart. Jag behöver det för att resten av hösten ska rulla på smidigt sen!

– Vikten ska fortsätta minska, liksom måtten. Smalarejeansen ska kunna bytas ut mot ännu-smalare-jeans!

Lära känna min kropp bättre. Känna in vad som funkar. Hur jag mår. Jag kan inte fortsätta stressa kroppen genom att träna trots att jag inte mår bra. Jag kan inte vara envis med powerwalks och sen ligga sömnlös för att knän och höfter värker. Jag är helt övertygad om att en aktiv livsstil är det bästa för mig, jag måste bara hitta balansen. Detta gäller även kosten. Jag måste känna in vad som behövs, och när.

Smalarejeansen: Snart på en kropp nära dig!

4 reaktioner på ”Upplägg höstutmaningen

  1. @ Om jag var…: ha det! Hoppa på Olgas eller gör egen, det är roligt ju!

    @ Maria S: Tack! Jag tyckte det var bäst att ställa upp det vecka för vecka eftersom det är lite tvära kast mellan mammaledighet, semesterresa, jobbstart… Känns lättare att fokusera än att bara säga ”jag ska träna mycket och äta rätt”.

  2. Smart planering, borde oxå göra en mer ordentlig. Du och din blogg är verkligen inspirerande att följa!
    USA resan kommer du fixa fint med din målmedvetenhet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.