Just don´t do it

Som sagt:

Bra fredagsvägning, jag är nöjd. Något jag INTE är nöjd med däremot, är mig själv. Natten har varit tuff med mycket halsont, huvudvärk, ont i lederna. Min mammas förmanande ord snurrade i huvudet: ”Beata, vi reumatiker måste vara extra försiktiga, särskilt när vi är sjuka. Vårt immunförsvar är redan dåligt och tar du det inte lugnt när du är sjuk så kan du trigga igång ett skov”.

Jag har varit reumatiker i 28 år men glömmer ändå ständigt av det mest grundläggande.

Jag säger själv att jag måste lyssna på min kropp men när kroppen talar håller jag för öronen. Kanske är ”reglerna” lite annorlunda för mig. Jag ville inte acceptera det som 9-åring när jag var tvungen att sluta med balett. Jag ville inte acceptera det som tonåring när jag fick gå på sjukgymnastik istället för skolgympan. Jag ville inte acceptera det när jag blev sämre efter Stors födelse. Jag mår bra nästan jämt, jag ser inte sjuk ut, jag känner mig inte sjuk. Men jag måste ta hand om mig så att jag inte blir sjuk. Ett skov (dvs en period när sjukdomen är mer aktiv, många inflammationer, mer värk) är det sista jag önskar mig så nu blir det ingen hård träning förrän jag känner mig helt bra. Känns det okej tar jag promenader och gör ”lugna” plankor. I vissa fall kanske devisen ska vara ”Just don´t do it”.

On a more positive note: Vad härligt att jag är såpass frisk och mår såpass bra för det mesta att jag faktiskt KAN köra på i högt tempo! Det är härligt, anmärkningsvärt och jag är stolt över att jag spränger mina gränser. Att vila en vecka eller två om jag inte är frisk är ingenting i det stora hela. Hurra för det!

Hellre träning än såna här. Jag måste bara justera dosen.

(Och nu får jag hejda mig för att inte skriva förlåt för att min kropps tajming är så taskig så att den fuckar upp min fokusmånad. Så är det bara. Min fokus-månads-blogg-om-kost-och-träning-och-kilon-och-sånt får helt enkelt handla lite mindre om min träning tills jag är igång igen, fokus kan jag ha på alla andra plan!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.