Olgas höstutmaning

Jag vet att det är många Olga-mamas som läser här men för er övriga: Olga har regelbundet utmaningar (tidigare tex jeans-utmaning och bikini-utmaning). Nu är det dags för en ny utmaning med start idag och final om 10 veckor, i mitten av oktober. Upplägget är enkelt: Gör ditt bästa, ansträng dig till det yttersta. Planera ett upplägg utifrån dina förutsättningar och din utgångspunkt. Vill du gå ner i vikt? Planera hur och sätt upp mål. Vill du bli starkare? Bestäm hur det ska gå till. Kunna göra 10 armhävningar på tå? Kör!

Under utmaningen kommer det vara så kallade killer weeks, superveckor då man verkligen kör järnet enligt sitt upplägg, ger det där lilla extra. Kanske skippar sötsakerna på lördagkvällen, light-läsken till maten, tar en extra powerwalk efter styrketräningen?

Jag har börjat förstå vikten av tidsbegränsade utmaningar, därav min egen fokusmånad. Det är viktigt att sätta upp mål, att göra en plan för att nå dem och samla mängder av motivation och inspiration för att klara av det.

Jag kommer hoppa på Olgas höstutmaning också, som en förlängning av min egen fokusmånad. Upplägget ska jag fila lite på, jag ska ju iväg på en två-veckorsresa snart  och därefter börjar jag jobba igen så ”mitt yttersta” kommer variera lite under den här tiden. Känns dock väldigt bra att planera för kommande månader, särskilt när de innehåller en del vardagsförändringar!

Är du på?!

Det här är jag under Olgas jeansutmaning. Den första bilden från januari, den andra 12 veckor senare, från 17 april. Jag borde ta en ny bild med samma jeans för att se vad som hänt sedan dess, vad säger ni om det?

8 reaktioner på ”Olgas höstutmaning

 1. @ Carinni: Ser suveränt ut! Det viktigaste är ju att vara förberedd när vardagsförändringarna kommer, som att börja jobba igen, så att man inte automatiskt hamnar i dödläge. Ska fila på mitt upplägg också, återkommer med det!

 2. Såhär bidde upplägget (as posted on Olga’s):

  ”Mitt mål är att en gång för alla få ihop träning och kost med vardagen när jag nu återgår till arbete efter mammaledighet.

  Jag ska också sluta ”bry” mig (typ vad andra på jobbet etc. ”tycker” om min mat/mellanmål osv.)

  Största fysiska utmaningen blir att slänga in intervaller i träningen. Ut å kut två gånger per vecka utöver ordinare program.”
  ————————————

  Mitt ”ordinarie” program just nu är att jag (efter tips på Olgas blogg) köpt Pavel’s femme fatale KB-bok + -dvd som jag kör efter (det är ett åtta veckors upplägg och jag är nu på tredje veckan). Korta kb-pass helt enkelt. Kul!

  Låter bra med 60 %, ja – jag går ner sedan när den lilla ska in på dagis och mannen börjar jobba (efter jul), så hösten blir seg – men det går nog det med.

  Blir ju PT-online för mig i oktober så då hoppas jag på en extra kick, bara Olga hinner med i och med allt annat hon företar sig.

  Ha en fin dag!

 3. Tack hörni!

  Carinni: Rapportera hur det går med upplägget! Jag ska börja jobba 60% till att börja med, jag hoppas att det blir en bra övergång.

  Maria S: Ser fram emot att höra om dina mål, det är så inspirerande med andras upplägg!

  Sara: Puss på dig 🙂

  Rosita: LCHF är inget för mig, jag vill inte utesluta något och mår väldigt bra när jag äter som jag gör nu. Alltid bra med lchf-inspiration dock eftersom jag äter relativt low carb, särskilt på kvällstid. (inte alls som LCHF, det är jag medveten om men det finns bra tips att hämta!)

 4. Bra utmaning! Och bra jobbat av dig enl bilderna ovan. Jag har missat denna utmaning, har inte läst Olgas blogg på ett tag men har varit med på MammaBootCamp (suverän resultatträning och rolig träning!).

  Själv kör jag LCHF-metoden (rekommenderas, liksom boken Matrevolutionen), inte benhårt (eftersom jag inte behöver), men avstår benhårt sockret. Från sockerråtta till nästan inget alls, tack vare LCHF.
  🙂
  Hälsningar Rosita

 5. Grattis, bra jobbat!!! Vill gärna se hur det se rut nu 😉

  Jag är oxå på, måste sätta mig och skriva ner mina mål, får lite hjälp eftersom jag ska börja PT online i september.

  Men nu är det dax för veckan första träningspass, intervaller på crossen samt plankor!

  Krya på dig!

 6. Wow, bra jobbat! Vill se hur det ser ut nu med, ja tack 🙂

  Jag är också på utmaningen, ska bara fundera ut bra upplägg också – ska med iväg en sväng och sedan börja jobba heltid efter mammaledigheten. Stora omställningar, men däri ligger ju också utmaningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.